- Edeb bölümleri

Adsense kodları


Edeb bölümleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Wed 18 January 2012, 12:56 pm GMT +0200
44: Edeb bölümleri

bölüm: 1

Müslümanın müslüman üzerindeki hakları nelerdir?

2736- Ali (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Müslümanın Müslüman üzerindeki altı hakkı vardır. Karşılaştığında selam verir, davetine icabet eder, aksırdığı zaman elhamdülillah derse yerhamükallah der, hastalandığında ziyaretini yapar, öldüğünde cenazesinin ardından yürür kendisi için sevdiğini o kardeşi için de sever.” (Dârimî, İstizan: 5; İbn Mâce, Cenaiz: 43)

 Bu konuda Ebû Hüreyre, Ebû Eyyûb, Berâ ve İbn Mes’ûd’tan da hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmizî: Bu hadis hasendir. Peygamber (s.a.v.)’den değişik şekillerde de rivâyet edilmiştir. Bazı hadisçiler Hâris el A’ver hakkında söz etmişlerdir.

2737- Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Mü’minin mü’min üzerinde altı hakkı vardır; hastalandığında ziyaret eder, Öldüğünde cenazesinde bulunur, çağrıldığında davetine icabet eder, karşılaştığında ona selam verir, aksırdığında elhamdülillah derse yerhamükallah der varlığında ve yokluğunda onun hakkında samimi olur ve nasihate devam eder.” (Nesâî, Cenaiz: 12)

 Bu hadis hasen sahihtir. Muhammed b. Musa el Mahzûmî el Medenî güvenilen bir kimse olup kendisinde Abdulaziz b. Muhammed ve İbn ebîFüdeyk hadis rivâyet etmiştir.



Bilal2009
Mon 8 April 2019, 01:33 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Mon 8 April 2019, 03:09 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri onun istediği şekilde yaşayan ve musluman kardeşlerinin üzerindeki hakkı veren allahın razı olduğu kullardan olalim inşallah. ..