- Ebû Ubeyde B. El Cerrâhın zühdüne dair haberler

Adsense kodları


Ebû Ubeyde B. El Cerrâhın zühdüne dair haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Tue 7 June 2011, 03:16 pm GMT +0200
Ebû Ubeyde B. El-Cerrâh'ın Zühdüne Dair Haberler


1023. Ebû Ubeyde b. el-Cerrâh'ın (ra) ordu içerisinde yürür­ken bir yandan da şu sözleri tekrarladığı rivayet edilmiştir: "Ha­beriniz olsun ki, nice nefsine ikram edenler vardır, aslında ona ihanet etmektedirler. Geçmişte işlediğiniz günahların peşinden hemen iyilikler yapınız. Şayet sizden biriniz, yer ile gök arası ka­dar hata etmiş olsa, bilâhare de bir iyilik yapsa, o iyiliği günahla­rının üstüne çıkar ve onları yok eder."

 

1024.  Katâde Ebû Ubeyde b. el-Cerrâh'in (ra) şöyle dediğini rivayet etmiştir: "İnsanların ister beyazı ister siyahı, ister kölesi, isterse hürü olsun, şayet benden daha muttakî olan birini görsey-dim onun şekli üzere olmayı tercih ederdim."

 

1025. Katâde'den Ebû Ubeyde'nin "Bir koç olmayı, sahibinin beni boğazlayıp ta, etimi yemelerini ve onu iyice kaynatıp suyunu içmelerini isterdim" dediği rivayet edilmiştir.

 

1026. Hişâm, babasının (Urve'nin) şöyle dediğini rivayet et­miştir; Hz. Ömer (ra) Şam'a gelmişti. Şehrin ileri gelenleri ve or­du komutanları kendisini karşıladılar. Ömer (ra), 'Kardeşim nere­de?' diye sordu. Onlar: 'Kardeşiniz kimdir?' şeklinde cevap verince Ömer (ra): *Ebû Ubeyde' diye cevap verdi. Onlar da 'İşte şimdi gel­di' dediler. (Râvî diyor ki:) 'Bu arada o başında yular bulunan bir deve ile geldi ona selâm verdi ve hatırını sordu. Sonra Ömer (ra) oradakilerden çekilip gitmelerini istedi ve yürüyerek Ebû Ubey-de'nin evine kadar gidip, yanma girdi. Evinde kılıç, mızrak ve bir de kalkandan başka birşey göremeyince Ömer (ra) ona 'Biraz eşya edinseydin, olmaz mıydı?' dedi. Bunun üzerine Ebû Ubeyde: 'Ey mü'minlerin emîri! Bunlar bizi cennete ulaştırmaya kâfi geliyor' cevabını verdi."



Bilal2009
Sat 26 March 2022, 11:39 am GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Mon 28 March 2022, 07:32 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için Allah sizlerden razı olsun kardeşim