- Dostlarla İyi Geçinmek

Adsense kodları


Dostlarla İyi Geçinmek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Wed 16 June 2010, 05:43 pm GMT +0200
27. Dostlarla İyi Geçinmek, Onlarla Şaka­laşmak Ve Sevinçlerini Paylaşmak:
 

Dostlarla iyi geçinmek, onlarla şakalaşmak ve sevinçle­rini paylaşmak konusunda Hüseyn ibn Zeyd'den rivayet edildiğine göre o şöyle der: Ca'fer ibn Muhammed (Ca'fer-i Sadık)'e de­dim ki:

" Kurbanın olayım, Peygamber (s.a.v.) Efendimiz'de şakalaşma var mıydı ? " Dedi ki:

" Allah Taâlâ O'nu, şakalaşmada büyük bir ahlâkla vasıflandırdı. Allah Taâlâ (diğer) pey­gamberlerini kendilerinde sertlik, nefret ve öfke bulunduğu halde gönderdi, oysa Peygamber (s.a.v.) Efendimiz'i kendisinde şefkat ve merhamet bulunduğu halde gönderdi. O'nun ümme­tine olan şefkat ve merhamet belirtilerinden biri de onlarla şakalaşmasıydı. Bunun nedeni içle­rinden herhangi birinin kendisine bakamayacak kadar saygı göstermesini önlemekti.

Ca'fer ibn Muhammed daha sonra şöyle devam etti: Bana babam Muhammed, babası Ali'den, o da babası (Hüseyin)'nden (Allah (cc.) hepsinden de razı olsun) aktardığına göre o, (dedem Hüseyin) şöyle demiştir: Rasûlüllah (s.a.v.) şöyle buyururlardı:

" Allah Taâlâ Müs­lüman kardeşlerine surat asana öfke duyar. "  [38]

Kulun kendini ve kendi işlerini önemse­memesi: Kulun kendini ve kendi işlerini önem­sememesi, yaptıklarının karşılığını beklememe­si konusunda Muhammed ibn Abdillah er Râzi'nin şöyle dediğini işittim: Abdullah ibn Abbas ibn Ata'ya (r.a.), Allah'ın (cc.) öfkesine en yakın davranışın ne olduğu soruldu. O da: Kişinin kendi nefsini ve yaptıklannı dikkate al­masıdır. Bundan daha kötüsü de yaptıklannın karşılığını beklemektir, cevabını verdi.

Rüveyha
Mon 1 June 2015, 03:13 pm GMT +0200
Esselamu Aleykum ve rahmetullah.Rabbim hayırlı dostlardan kılsın İnşaAllah..Rabbimizin rızası için sevenlerden,muhabbet duyanlardan oluruz İnşaAllah.Rabbim razı olsun kardeşim.

Bilal2009
Sun 11 October 2015, 02:00 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Peygamberimiz ( sallallahu aleyhi ve sellem ) asık  suratli biri değildi.  Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri Peygamberimiz'in ( sallallahu aleyhi ve sellem ) yolundan ayırmasın.

mevlüde06
Sun 11 October 2015, 05:42 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.yaptiklarinin karsiligini beklemek kotu bir haslet gercekten.Rabbim bundanuhafaza eylesin insallah bizleri.Allah razi olsun degelri paualsiminiz icin

hatice öncü 7B
Wed 6 January 2016, 09:21 pm GMT +0200
   Dostu bezdirmeden bıktırmadan göstermeliyiz ona onu ne kadar sevdiğimizi. Çünkü sizi yarı yolda bırakabilir zaten o zaman anlarsınız ki o gerçek bir dost değilmiş. Yani yanlış dost seçmişsiniz kendinize.

Kevšer
Thu 7 January 2016, 08:09 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm ecmain. İnsanları karşılık beklemeden sevip saymalıyız. Çünki Peygamberimiz çok sevecen ve karşılıksız iyilik eden biriydi. Mevlam bizleri Peygamberimiz'in yolundan hiç ayırmasın ve yolundan hakkıyla gidenlerden eylesin inşaAllah. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim.

Yağmur Gümüş 8-B
Thu 7 January 2016, 02:14 pm GMT +0200
Bismillah...
Bizler dostlarımızla her zaman iyi geçinmeliyiz. Onlara asla surat yapmamalıyız. Surat yapmak dinimizce hoş karşılanmamıştır. Bizler de onşara güler yüzlü olmalıyız.
Allah cc. razı olsun.

RAMAZAN 7/D
Sun 10 April 2016, 06:21 pm GMT +0200
Ve Aleyküm Selam . İki cihan güneşi Efendimiz s.a.v. şefkatli güleryüzlu bir peygamberdi . Gülümserdi şakalaşırdı ,ama asla kahkaha atmazdı . Rabb'im ahirette Efendimiz (s.a.v.) in kutsal sancaği altında toplanmayı nasip etsin .

ALLAH cc razi olsun

Edanur 8/D
Sun 10 April 2016, 07:03 pm GMT +0200
Es Selamun Aleyküm
Dostalrımız hayatımızın farklı bir yerindedir ve onlara her zaman ihtiyac duyabiliriz.
Onlarla iyi gecinmeliyiz
Allah c.c razı olsun