- Doksanikinci Mektup

Adsense kodları


Doksanikinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 09:11 am GMT +0200
DOKSANİKİNCİ MEKTUP

Mezkur halifesinin (Şeyh Ahmed)in köyü reisi İbrahim Ağa’ya Şeyh Ahmed’e yardım etmesi ve diğer çeşitli hayır işlere sebeb olmasına dair teşviki bahsinde olup, çünkü hayır işlere yardım etmeye sebeb olan kimse, sevab bakımından onu bilfiil yapan kimse gibi olduğu ve o konu ile ilgili meseleler hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Bütün hamdler, Allah’a mahsustur. Salat ü selam, Allah’ın mahlukatının hayırlısı olan Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alinin ve ashabının üzerine olsun!

Bundan sonra, Molla Ahmed gelip iyi ahlakınızdan bize haber verince, aramızda muhabbetin artmasına sebeb olamk üzere cenabınıza bir mektub yazmaya başladım. Zira malumunuzdur ki, Molla Ahmed’e olan iltifatınız ve yardımınız, Allahü tealanın muhabbeti ve yüce Allah’a yaklaşmak ahirette sevab kazanmak arzusuyla olduğundan dolayı yüce Allah’a yapılan hizmet, ahirette insanın yükselmesine sebeb olduğu gibi, dünyasının yükselmesine de sebeb olur. Çünkü bütün şeyler, Allah’ın (celle ve ala) iradesine bağlıdır. Malum ola ki, dostlara yapılan iltifat ve yardımlar, başkalar nazaran daha çok ve daha tamadır. Öyle ise, cenabınıza layık olan şey; köyünüzde Cuma namazının kılınması icra edilmesi, halkı beş vakitte namaz kılmaya sebeb olmaktır. Çünkü Peygamber’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) hadisi şerifinde;

“Hepiniz çobansınız, gözetmeniz ve iradeniz altında olanlardan messulsünüz.” Buyurmuştur.
Hülasa: Her vakitte Allah’ın razı olduğu şeylere çalışmak lazımdır. Hele bu zamanda daha ziyade çalışmak gerekir. Çünkü daralmıştır. Öyleyse Molla Ahmed gibi İslam dininin değerlendirilmesine sebeb aydın etmeniz, cenabınıza layıktır. Çünkü bir din talebesinin okumasına sebeb olan kimse, o ilmin dünya da baki kaldığı müddetçe, sevabı kesilmez, hatta bütün mertebede ecri dah evvelkinin on misli kadar tartar. Yardımcı kimsenin dünya ve ahirette meşhur olmasına sebeb olur. Sonra, size, çocuklarınıza ve ev halkınıza dua eder, size ve onlara, Hacı Muhammed Emin’e selam ederiz. Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) alinin ve sahabelirnin üzerine salat ü selam eylesin! Bütün köy halkınıza selam ve dua eder, onlara Allah’ın takvasıyla, ona ibadet etmeyi tavsiye ederiz.