- Doksanbirinci Mektup

Adsense kodları


Doksanbirinci Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 09:10 am GMT +0200
DOKSANBİRİNCİ MEKTUP

Yine mezkur halifesi olan Şeyh Ahmed’e. Gördüğü bazı rüyalar ile vakıların tabirleri ve o rüyalar manevi ilerleme kabiliyetinin mevcudiyetine delalet ettiklerinden dolayı, Allah’ın (celle ve ala) ihsanına sadat ı kiramın (Kuddise sirruhüm) himmetine itimat etmekle bilfiil, mezkur kabiliyet hasıl oluncaya kadar, taat ve ibadete çalışmak lazım oludğu hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Hiç bir varlık yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, mahlukatının en hayırlısı olan Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) al, ashab, zevceleri, ensari ve muhacir olan halkının üzerine olsun!

Bundan sonra, bu mektub, kutbu alem kaymakamının (Radıyallahü anh) perverdesinden, Allah yolundaki kardeş ve dostu, en şerefli kardeşi, Molla Ahmed’edir. Allah, onu afetlerden koruyup mukarrebun olanların zümresine dahil eylesin!

Sıhhat, selametinizden ve Allah’a yalvarışınızdan haber veren sevimli mektubunuz perverdeye ulaştı. Dolayısıyle Allah’a (celle ve ala) hamdü şükr etti. Mektubda gördüğünüz dört rüyadan, istiğfar edişinizden bahs edilmiştir.

Birinci rüya, sende, Peygamber’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) ahlakı ile muttasıf olma, sünnetine tebaiyyet ve vilayet mertebesinde seyr etme kabiliyeti olduğuna delalet eder. Öyle ise, o kabiliyetin, kuvvetten fiiliyete çıkması için, çok çalışman lazımdır. Bununla beraber, yaptığın amellere kulak asmayıp, yüce mertebelere ulaşmak için, aziz ve cebbar olan Allah’ itimat etmelisin. Zira rüyada, hatmede yaslanıp okumak buna delalet eder.

İkinci rüya ki, Şeyh Abdülkahhar’ı uzanıp yan yatmış olduğunu görmeniz ise yan tarfa yaslanmak, dünyanın meşakkatinden kurtulup rahat ve neşeye işarettir. Çünkü yolcu yolunu tamalayınca istirahat için yan yatar. Şeyh Abdülkahhar, oğlu için ağlaması rüya tabiri kitablarında, beyan edildiği üzere, onunla sevinecektir, diye tabir edilir. Ama o rüyada senden sual sonramıs ve ona cevab vermenle gülmesi, yukarıda zikr edildiği gibi, sende manevi ilerleme kabiliyeti olduğuna işarettir. Öylese ise, o kabiliyet kayıp olmaması için çalışman gerekir.

Üçüncü rüyanızda Molla Zahir ile talebeler okumak için köyünüze geldiklerini görmeniz ise, hakın senden yararlanacakları ile tabii edilir. Yani sende yararlanma kabiliyeti mevcuttur. Onu fiiliyete çıkarmasını Allah’dan (celle ve ala) rica ederiz. Mezkur rüyada gelen misafirlere, masraf edcek bir şeyin olmadığını düşünmeniz, bu tarikatten maksud olduğu gibi, yaradılışça nefsini ve kemalat ile kabiliyetini görmekten ibaret olmalarını Allah’dan (celle ve ala) dileriz. Çünkü bu tarikatte bütün kemalat mertebeleri yüce Allah’dan oldukları insanın nefsi hiçbir kemale müstahak olmadığı, kulun istihkakı olmaksızın Allah (celle ve ala) onun hakkında yaptığı bütün şeyler, ancak Allah’ın fazilet ve kereminden olduğu bilinmesi lazımdır. Nitekim Şahı Nakşibendi (Kaddesallahü sirreh) farsça:

“Biz ortada fazlayız.” buyurmuştur.
Dördüncü rüyanız ise, İmam ı Rabbani (Radıyallahü anh) rüyada görülen suyu, ilim ile hatta batına ilim ile tevil buyurmuştur. Demek ki, bu rüyada kutbu azam ile Şeyhi Ekber’lerin (Kaddasellahü sirreh ve Radıyallahü anh) himmetlerine, nisbetleri alemin etrafını büyük okyanuslar gibi çevirmesine işarettir. O tarafın halinden, oradaki tarikatın nisbetinden ve hakın tarikata dahil olup olmadıklarından bahs etmedğinize taaccüb ederim.

Bundan sonra perverde sana, kardeşlerine, El Hacı Emin’e, talebelere ve diğer kardeşlere selam eder. Ev halkı ve burada bulunanlar da selam edip, dualarını dilerler. Allah’a hamd olsun, sıhhat ve selamettedirler. Allah’ın salat ü selamı, efendimiz Muhammed’in (sallallahü aleyhi ve sellem), alinin ve ashabının üzerine olsun!