- Doksanaltıncı Mektup

Adsense kodları


Doksanaltıncı Mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Fri 22 January 2010, 09:17 am GMT +0200
DOKSANALTINCI MEKTUP

Aslen Medineli olup, sonra Farkin’de mukim El Şeyh Muhammed Sadaka’yadır. Ona karşı kendisinden vaki olan bazı hareketden dolayı özür dilediği, Peygamber’in ehli beyti büyük hürmete layık oldukları, onun ehli beytinin üzerine salat ü selamın ve senanın efdali olsun hakkındadır.

ALLAH’IN ADIYLA BAŞLARIM

Kainatta hiçbir varlık yok ki, onu hamd ile tesbih etmesin. Salat ü selam, yaratıklarının en hayırlısı olan efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) bütün alinin, ashabının, zevcelerinin, dünürlerinin, ensarı, muhacir ve sahabelerinin üzerine olsun!

Bundan sonra,bu mektub, kusurlu ve kusurunu itiraf eden köleden efendisi, mevlası olan El Şeyh Muhammed Sadaka’yadır. Allah, bu fakire de duasını şamil eylesin!

Bu fakir, hakkınızda son derece kusur yaptığını itiraf eder. Temiz sülaleden olduğunuz halde, size karşı nasıl kusurlu olmasın? Salat ü selam ve sena, özel olarak o sülalenin üstün olanlarının, umumi olarak da diğerlerinin, konşularının üzerine olsun. O Peygamber’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) alinin üzerine de salat ü selam olsun!

Bu fakirin tasiratının sebebi şudur ki, bir kitabda gördüağü üzere, seyyidlik davasında bulunan bir kimse, Mevlana Cami’ye (Kuddise sirruh) gidip misafir olur. Mevlana Cami, o gece sevincinden ve ona hürmeten sabaha kadar yatmamıştı.sonra adamın birisi ona o adam seyyid olmayıp davasında yalancı olduğunu haber verir. Mevlana Cami, Allah’a hamd olsun! Çünkü ben de ona ancak söylediği yalanı kadar hakkını verdim. Eğer, davası doğru olsaydı, hakkında kusurlu kalacaktım, diye buyurdu.

Hakkınızda nasıl kusurlu değilim ki, siz şübhesiz o temiz sülaledensiniz. Fakat en perişan bir hal ve huzursuz bir kalb ile, Bitlis vilayetinde, cenabınız ve sohbetinizle müşerref oldum. Şimdiye kadar da, o mülakata ve cenabınıza karşı yapılacak hürmet hakkının edasına muvaffak olamadığımdan hasret ederim. İşte mezkur kusurdan dolayı, bu fakiri afv etmeniz, cenabınıza yakışır. Zira kusurları afv etmek şanınızdır.

Fethullah ile annesinden memnun olduğunuzu işittim. Bundan dolayı, Allah’a hamd ve şükr ettik. Memnuniyetiniz, size karşı yapılan kusurun afvına, bize ve onlara dua etmenize sebeb olması umulur.
Sora, ellerinizden öperiz, cenabınızdan dua diler, yanınızda bulunanlara selam ederiz. Allah, efendimiz Muhammed’in (Sallallahü aleyhi ve sellem) alinin ve ashabının üzerine salat ü selam eylesin!