- Doğal Bir Ağrı Kesici Kiraz

Adsense kodları


Doğal Bir Ağrı Kesici Kiraz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 12 November 2011, 03:47 pm GMT +0200
Doğal Bir Ağrı Kesici Kiraz

Haziran 2008 33.SAYI

Ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha etkili olduğu belirtilen kirazın faydaları saymakla bitmiyor. Böbrek rahatsızlıklarından cilt kırışıklarına kadar içinde pek çok derdin devasını barındırıyor.

Yazın geldiğini sadece sıcakların artmasından değil meyvelerin bolluğundan da anlıyoruz. Kışın sebze ve meyve türü yönünden fakir geçen günler yerini yazın bereketine bıraktığında midelerimiz adeta bayram ediyor. Eriğinden, çileğine birbirinden leziz renk renk meyveler hem gözümüze hem de midemize hitap ediyor.

Görünüşü kadar tadı da bir hayli güzel olan yaz meyvelerinden biri de kiraz. Vakıa suresinde adı geçen kiraz cennet meyvelerinden sayılıyor. Gülgiller ailesinden olan kiraz hem taze hem de kuru olarak tüketildiği gibi hoşaf, reçel, konserve ya da dondurulmuş olarak da tüketilebiliyor. İçinde bulunan “antosiyanin” sayesinde ağrıların dindirilmesinde aspirinden daha etkili olan kiraz, ayrıca B1, B2, A, C vitaminleri ile magnezyum, kalsiyum gibi daha pek çok faydalı madde içeriyor.

Böbreklerin Dostu

Kiraz içindeki kinik asit ile böbreklerin taş ve kum yapmasını önlediği gibi varsa zamanla bu taşın ve kumun dökülmesine yardımcı oluyor. 30 gr kiraz sapını 1 litre suda 5 dakika kaynatarak hazırlayacağınız çay ise böbrekleri çalıştırıyor ve idrar söktürüyor. Kan ve idrar yollarını temizliyor, safra akımını sağlıyor. Ayrıca kiraz çekirdeği dövülerek kaynatılıp içilirse idrar zoru sorununa yardımcı oluyor. Mısır püskülü ve kiraz sapını çay gibi demleyip kullandığınızda ise idrar yolu enfeksiyonuna iyi geliyor.

İdeal bir güzelleştirici

İçerdiği A vitamini sağlıklı bir cilt için gerekli, B1 ve B2 vitaminleri ise sinirleri güçlendiriyor ve hücreleri yeniliyor. C vitamini de cildin gerilmesini sağlıyor. Yüzde oluşan sivilcelere ve kırışıklığa iyi geliyor, lekeleri gideriyor. Kiraz yağı ise yıpranmış saçları besliyor ve bakımını yapıyor.

    Bağırsakları zayıf ve yüksek tansiyonu olanların kirazı dikkatli tüketmeleri gerekiyor…

    Cilt lekeleri için bir formül

    4 adet kiraz (ezip kabuk ve çekirdeklerini çıkarın)
    1 tatlı kaşığı bal
    1 tatlı kaşığı susam yağı

    Bu malzemeleri karıştırıp haftada 1gün cildinize sürün. 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık suyla yüzünüzü yıkayın. Kırışıklık için de kiraz suyunu yüz ve boyun bölgesinde kullanabilirsiniz.

    Kirazı saplarını çıkarmadan ve yıkamadan plastik bir kaba koyup buzdolabında saklarsanız daha uzun ömürlü oluyor. Eğer derin dondurucuda saklayacaksanız çekirdeklerini çıkarmanız gerekiyor.

    Kirazın diğer faydaları

    Kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor.

    Kandaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı oluyor ve kanın temizlenmesini sağlıyor.

    Romatizma, eklem kireçlenmesi ve damar sertliği rahatsızlıklarının tedavisinde destek oluyor.

    İçerdiği fosfor ile sinirleri kuvvetlendiriyor, sakinlik veriyor ve strese iyi geliyor.

    Bronşite iyi geliyor.(1 litre suyun içine bir küçük avuç kiraz sapı konularak kaynatılır ve demlenir, günde 3- 4 fincan içilir.)

    İçerdiği bazı bileşenler ile diş çürümelerini önlüyor.

    A vitaminin önemli bir kaynağı olan karoten sayesinde göz sağlığımızı koruyor.

    Hazmı kolaylaştırıyor, kabızlığa iyi geliyor.

    Aşırı ilaç tüketimi ile zorlanan karaciğerde oluşan yükü hafifleterek iyileşmesine yardımcı oluyor.

    Ayrıca içersindeki uyku verici bir madde olan melatonin ile rahat bir uyku sağlıyor.

Naciye ÜNLÜ ŞİRİN