- Diyanet Mbsts Soru Bankası 2012-2013

Adsense kodları


Diyanet Mbsts Soru Bankası 2012-2013

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
diyanetyeterlik.com
Thu 26 July 2012, 08:37 am GMT +0200
Bu Konu Tanıtım Amaçlı Açılmıştır, Reklam Değildir ! Diyanet Yeterlilik ve Mbsts Sınavına girecek kardeşlerimize      İlim Dünyası Ailesi olarak başarılar dileriz.


Ankara Sincan İlçesinde kitap tanıtım temsilcilikleri bulunmaktadır

Kitaplar ile ilgili sorularınız ve bilgilenmek için aşağıdaki numarayı arayabilirsiniz.

Tel : 0553 241 51 89


Web: www.diyanetyeterlik.com
Web: www.diyanetkitap.com
Web: www.ilimler.net
Web: www.gizemliyazar.com

Diyanet Mbsts Soru Bankası 2012-2013


Bismillahirrahmanirrahim
Selamun Aleyküm Değerli Kardeşlerim.

 
“Diyanet İşleri Başkanlığı Yeterlik ve MBSTS Soru Bankası”nın öncelikle iki önemli konuda yararlı olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan birisi eserin; bu alanda yapılmış çalışmaların yetersizliğinden kaynaklanan boşluğu doldurabilecek bir görev üstlenmesidir. Şöyle ki, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı sınavlara hazırlık mahiyetinde oluşturulmuş, adayların kendilerini test edebileceği derli toplu bir “Soru Bankası” mevcut değildi. Elinizdeki “Soru Bankası” bu tür çalışmaların ilk basamağını oluşturmuş oldu. Eserin ikinci önemli özelliği, sınav hazırlığı dışında da, dinî konularda bilgi- birikim sahibi olan ve/veya olmak isteyen kişilere seviyesini kontrol edebilme imkânı vermesidir. Bu durumda eserimizin “yaşı, eğitim düzeyi, amacı” ne olursa olsun dinî konularda kişilerin kendisini test edebilmesine imkân sağlayacak bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka ifadeyle elinizdeki “Soru Bankası”nın Kur’ân Kursu öğrencisi ve öğretmeninden, İHL öğrencisi ve öğretmenine; dinî bilgi seviyesini ölçmek isteyen bir kişiden, DİB sınavlarına katılacak adaylara kadar birçok kesime yardımcı olabilecek, rehberlik yapabilecek bir içeriğe sahip olduğu kanaatindeyiz.
Sahalarında uzman olan yayın ekibimiz, önceki yıllarda sınavlarda çıkan soruları inceleyerek, sınav formatında sorular hazırlamışlardır. Test soruları sadece bir derse yönelik değil; Kelâm, Tefsir, İslâm Hukuku/Fıkıh, Hadis, Kur’ân-ı Kerîm/Tecvid, Siyer/İslâm Tarihi, DİB Mevzuatı / Genel Kültür dersleriyle ilgili soruları ihtiva etmektedir. Sorular karma test halinde verilmiş, bölüm sorularının sonuna cevap anahtarları konulmuştur.
Pratik Hazırlık Kitabı’ndan edinilen bilgi birikiminin, Soru Bankası’ndaki testlerle pekiştirilmesi, gerek öğrenilen bilgilerin kalıcı olmasında, gerek sınav test tekniğine aşinalık kazandırılmasında önemli ölçüde yararlı olacaktır.

Aşağıdaki linkteki kitapla birlikte alınması önerilir.

http://diyanetyeterlik.com/urun/diyanet-yeterlik-ve-mbsts-bilgi-hazinesi--2012---2013-13.html
 
Ankara Sincan İlçesinde kitap tanıtım temsilcilikleri bulunmaktadır

Kitaplar ile ilgili sorularınız ve bilgilenmek için aşağıdaki numarayı arayabilirsiniz.

Tel : 0553 241 51 89


www.diyanetkitap.com - www.diyanetyeterlik.com  - www.gizemliyazar.com