- Diyanet 2011 Personel Yeterlilik Sınavı Yorumlar

Adsense kodları


Diyanet 2011 Personel Yeterlilik Sınavı Yorumlar

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Katibin
Wed 20 April 2011, 03:08 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm

Merhaba Sevgili ilimdünyası ailesi ve sevgili üye arkadaşlarım.

Diyanet 2011 yeterlilik sınavı sonuçları açıklandı. Bir çok çevremden olumsuz yorumlar alımlar oldu evet belki sınavı geçenler umursamayabilir ! Ben bu konuyu birileri umursasın diye değil bu sistemin değişmesi gerektiğine inandığım için açıyorum ! Hiç bir memuriyette bukadar karamsarlık ve düzensizlik bulunmadığını artık ilKöğretim çağındaki bir çocuk dahi biliyor !

Neden ilahiyatlılar ve imamatibliler bukadar hazin bir son için okuyorlar diyorum bazen ! Kpss her sene zamanı belli  sorun olmuyor her sınavın zamanı belliyken bizim sınavımızın hiç bir zaman belli olmuyor oradan buradan aldığımız bilglerle sınavı ip gibi çekerken birden sınav geliyor 1 ay kala bazen 20 gün kala sınav duyuruluyor ! Diyanet işleri başkanlığından ve Milli Eğitim bu işi beceremiyor herşey açık ve net Ne sınavımız belli ne tarihimiz belli hangi memuriyette bu kadar sorun var hüzün var diyanette memur olabilmek için yeterlilik aranıyor neden aranıyor ! var mı ? başka memuriyette olay mülakata giriyorsun torpilin varsa fatihe fil süresi okursun çıkarsın nedense tam okuyacağın zaman ismin ne derler neden önce bizi dinlemezlerde önce ismini söyle derler neden mi ? listede ki isimleri kim bilecek !

Diyanet işleri ve Milli Eğitim haksızlığın olmayacağı ender  korunmuş bir cemilül mekan olması gerekirken ne yazıkki bugün diyanet bu olayda başı çekiyor müftü kızıysan oğluysan sorun yok dayın varsa oda olur amcan varsa oda yapar !

Sen ilahiayt fakültesi bitir tefsir yüksek lisans yap kelam yüksek lisans yap kıraat oku yokmu baban amcan dayın o zaman ne imam ne kkö ne müezzin neden vaiz olabilirsin.

Sorular çok çelişkili bir kaç soruda dikkatimi çekti imam-ı azam gibi bir şahsiyet dururken onun talebelerinin görüşünün kabul edilmesi biz yanlış yapmadık sizler onu doğru varsaydınız !

67 68 69  gibi üzüntü verecek puanlarda kalan kimselerin hakkını size sormayacaklarmı şahsen ben bu insanların sisteminden razı değilim ! Diyanet işleri  başkanlığıda Milli Eğitim'de çekmeli ellerini bu işten böyle çelişkili sorular sorarak insanların hayatını sınava bağlamaya hakkınız yok ! kimsenin hakkı yok !

Bugün ben barajı geçtim  deyip sesini yükseltmeyenler bir gün ya barajın altında kalacaklar yada mülakatta yakınsızlıktan kalacaklar (Örnekleri Çok Bunun)


ALLAH aşkına çek elini şu sinav siteminden diyanet çek bıktık senden senden gördüğümüzü kimseden görmedik ne zaman adam gibi biri gelecek bu diyanet nezaman adam gibi torpilsiz yürüyecek işler heryerde bab amca nine ben o babayida amcayıda  göstereceğim size lakin sabrediyoruz siz bundan sorumlusunuz bu ümmeti muahmmedin bu acısından sorumlusunuz.

Her memuriyet için her yıl sınav açılırken mecburmuyuz 3 yıl beklemeye  2yıl beklemeye bizde her sene sınav istiyoruz !

Diyanete bağlı devlet kurumlarında çalışacak kişilerin yeterlilik belgesi istenmesi ilginç ! bu adamlar orada kuran okumuyorlar imamlık yapmıyorlar evrak ile ilgileniyorlar !! her yönden insanların önünü kapatmakla bizleri mağdur etmekle ancak sana olan sevgisizliğimiz artıyor...

Hersene gönül yıkıyorsun gönül alma zamanın gelmedimi !

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞINA DUYRULUR
BU HALKIN SESİNE KULAK VERMEYENLER BİRGÜN KULAKLARI ÇEKİLECEKLERDİR !!!
SİZİN SINAVDAN ELİNİZİ AYAĞINIZI ÇEKMENİZİ İSTİYORUZ !
BU İLAHİYAT FAKÜLTELERİ NİÇİN OKUNUYOR BU İMAMATİBLER NİÇİN OKUNUYOR ! DÜŞÜNME VAKTİNİZ GELMEDİ Mİ ?
RAHAT MAKAMLARINIZDA UYUYUN  RAHAT OLUN ( HAZRETİ ÖMER RA GİBİLERİ ARATTIRIR OLDUNUZ )

ŞİMDİ BİZ BUNLARI YAZDIK YA İTİRAZ EDERSİNİZ BELKİ DOKUNUR SÖZLERİM BURDAN SİLDİRİRSİNİZ MİLYONLARCA KİŞİNİN GÖNLÜNDEN NASIL SİLDİRECEKSİNİZ.

ÇELİŞKİLİ İHTİLAFLI SORULAR SORMAK YİĞİTLİK DEĞİLDİR MÜDERRİSLİK DEĞİLDİR.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SENİ ALLAH'A HAVALER EDİYORUM !

Bunlar benim şahsi görüşümdür ne site ile nede a veya b ile alakası vardır doğruları söyedikya kovuluruz yine kalın cağlıcakla hop diyanet sendeğil sen sağlıksız kal hepimizi hasta eden sen değilmisin !!!


saniyenur
Wed 20 April 2011, 03:45 pm GMT +0200
Aleykumusselam evet dediklrinizin hepsine katılıyorum.Özellikle torpil mevzuu canımı çok sıkıyor.

akubra
Wed 20 April 2011, 03:49 pm GMT +0200
kul hakkına en cok riayet edılmesi gereken yerde en cok giriliyor maalesef.cok şükür yazılıyı gectık ama sözlüde %90 canımız yanacak.senelerdir ugrasıyoruz Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin.Hos, yeterlılık koleksiyonu da yapsak dayımız olmadıgı için yine kalırız sınıfta biz...

Feyzagül
Wed 20 April 2011, 03:56 pm GMT +0200
Aleykum selam anlatılmak istenen çok güzel bir şekilde anlatılmış bu kadar kisinin günahini almayi göze almalari ilginç bir durum!! Diyanet adi üzerinde çok hassas olmasi gerekirken bu zorluk nedendir acaba ! Birçok kardesimizin beklentisi bu sinav idi belki de..Allah ıslah etsin..

hâfize
Wed 20 April 2011, 05:16 pm GMT +0200
Kpss her sene zamanı belli  sorun olmuyor her sınavın zamanı belliyken bizim sınavımızın hiç bir zaman belli olmuyor oradan buradan aldığımız bilglerle sınavı ip gibi çekerken birden sınav geliyor 1 ay kala bazen 20 gün kala sınav duyuruluyor !

Evet bizim üzüntümüze vesile olan bir sebepte budur.Çünkü her sene olsa neticenin kötü olmasına bu kadar üzülmeyiz belki de.Sınavı ; sene başında hazırlanan ve yayınlanan sınav takviminde neden göremiyoruz.kafalarına esince bu sene sınav yapalım bari yahu deyip bir kaç kişiye söylüyor o ona öteki ötekine derkeen bizler de duyuoruz.Sınava bir ay kala da resmi olarak duyruluyor..

Sen ilahiayt fakültesi bitir tefsir yüksek lisans yap kelam yüksek lisans yap kıraat oku yokmu baban amcan dayın o zaman ne imam ne kkö ne müezzin neden vaiz olabilirsin.

Bende hafızım ama anladım ki doktorada yapsam 5 üniversite de bitirsem YETERLİLİK
BELGESİ olmadan bir baltaya sap yapmayacak bunlar.En çokta bu yakıyor insanın canın..

Rabbim ıslah etsin.Bu konuyu dile getirdiğiniz ve bizlerle paylaştığınız için allah c.c razı olsun...Selametle kalınız..

cananay
Wed 20 April 2011, 06:08 pm GMT +0200
bir çok söylediğinize katılıyorum yalnız bu yazılı sınav bence güzel bir adım en azından birileri soruları önceden ele geçirmiyorsa şayet bu sınav en azından adil herkes bilgisiyle yarışıyor. birilerine  sırf geçsin diye namazın vaciplerini sorup bir diğerine hiç olmiyacak yerlerden soru çıkmıyor. herkes adil şartlarda yarışıyor. keşke mülakattada böyle adalet olsa. en azından deriz ki herkes için aynı şartlar vardı brn bilgisiz olduğum için kazanamdım.

inşallah dediğiniz gibi aksaklıklar düzelir.

Beria
Wed 20 April 2011, 06:51 pm GMT +0200
Bu sınavları kim hazırlıyorsa durumları gerçekten ironik... Ölçme ve değerlendirme dersi alan herkes bilir ki bir sınavda en önemli kriterler güvenli ve geçerli olmasıdır... Sen git bayanlara cuma namazından hutbeden o kadar soru sor... Hac ile ilgili 8-10 tane soru sor... Alakasız yerlerden bir sürü soru sor... Bu ölçme kritetlerine aykırıdır ama kimin kriterlerine uygun çok merak ediyorum...

Evet dediğiniz gibi babası dayısı olmayan geçemiyor... Bizzat sınav esnasında şahit olduğumuz durumlar var... Bana dini imanı sorup da sahtekarlık yapan insanlar!!! Mahkeme-i Kübra'da yakanız boş kalmayacak merak etmeyin... Güya torpil olmayacak artık diye önce yazılı sınava tabi tutuyorlar... Sınavın amacı bilgi ölçmektir arkadaş... İnsanlarla dalga geçmek değil... O sorular resmen insanları çökertmek için hazırlanmış... Bana bilmem gerekenden sor.. Senin işine gelecekten değil... Zaman gelir devran döner... O zaman görürüz halinizi...

Yazılı sınavı geçtik... Ama yazılıdan geçemeyen hiç kimseyi de başarısız görmüyorum... Çünkü bu tabi tutulduğumuz şeyin sınav olduğu kanaatinde değilim... Sadece birilerinin vicdan susturucusu... Ayrıca mülakattan zerre kadar ümidim yok... Gerekli prosedürler yerine getirilip alınması gerekenler alınacak o kadar... Girmesek de olabilir yani...Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler...

talha08
Wed 20 April 2011, 10:24 pm GMT +0200
gecerli guvenilir bir sınav olmamasına rağmen yazılı sınavı gectik hamdolsun... puanım 79 cok ta ayırt edici bir sınav degildi ,bilenle bilmeyeni ayyırt edecek duzeyde bir sınav degildi, daha cok bileni yanıltıcı  vede ezbere dayalı bir sınavdı...ilk kez girdim boyle bir sınava degerlendireyim dedim muezzinlik için... mulakatta torpil olmaz inş,kpss de oldugu gibi...malesef adam kayırmanın oldugu bir ulkede yasıyoruz...ozellikle kpsss de gelecegimizi calan riyakarlara hakkım helal degildir...rabbiy kimsenin emegini boşa gecirmesin inşaallah selam ve dua ile....

mehlika
Thu 21 April 2011, 07:14 am GMT +0200
bir çok söylediğinize katılıyorum yalnız bu yazılı sınav bence güzel bir adım en azından birileri soruları önceden ele geçirmiyorsa şayet bu sınav en azından adil herkes bilgisiyle yarışıyor. birilerine  sırf geçsin diye namazın vaciplerini sorup bir diğerine hiç olmiyacak yerlerden soru çıkmıyor. herkes adil şartlarda yarışıyor. keşke mülakattada böyle adalet olsa. en azından deriz ki herkes için aynı şartlar vardı brn bilgisiz olduğum için kazanamdım.

inşALLAH dediğiniz gibi aksaklıklar düzelir.
katılıyorum. Tamam torpiller var ben de bundan rahatsızım. Fakat bu iş sınavsızda olmaz kesinliklle. 5 üniversite mezunu da olsak kuran okuyuşumuz tam olmayabilir. Sakarya İlitam hariç diğer tüm ilitamlarda Kuran dersinden sözlüde yok. üniversite bitiyor ama biz en son lisede hocaya kuran okuduk. Böyle de olmaz...

sakarya
Thu 21 April 2011, 05:40 pm GMT +0200
Ben de bu devletin sistemini anlamıyorum bu imam hatip liseleri bu ilahiyat okulları niye var buradan alınan diplomalar belli bir başarıya göre verilmiyor mu daha neyin yeterliliği yapılıyor madem başarısız görülüyorlar mezunlar bu diplomalar onlara neden veriliyor...Çelişki içinde çelişkiler...Diyanetin de yeterli bir görevli almak için yaptığı sınavda imam hatip ve Kuran kursu öğreticiliği sorularının tıpatıp aynı olması fakat soru kitapçıkları farklı basılması gerçekten güldürücü...Ben sınavdayken bir çok kez baktım acaba bana yanlış kitapçık mı verdiler diye imamların sorularını Kuran kursu öğreticilerine sormuşlardı resmen...Yazılı sınav felaket sözlü de ondan felaket olmaz inşaallah.Bu camiada olanlar bile diyanetten şikayetçi başka bir kuruma geçiş hazırlığı yapıyorlar halbuki en adil kurum diyanet kurumu olması gerekirken...Karşıyım diyanete alımda yeterlilik belgesinin şart olmasına...Madem olacak kpss neden var bir memuriyet için kaç sınavdan geçiliyor bir de alımlarda sözlü sınav olduğunu duydum artık bilemiyorum herkesi soğutmayı başarıyorlar...İlahiyat fakültesinde doğru dürüst kazanan yoktu bu sınavı ne ilginç...

mehlika
Fri 22 April 2011, 11:11 pm GMT +0200
Ben de bu devletin sistemini anlamıyorum bu imam hatip liseleri bu ilahiyat okulları niye var buradan alınan diplomalar belli bir başarıya göre verilmiyor mu daha neyin yeterliliği yapılıyor madem başarısız görülüyorlar mezunlar bu diplomalar onlara neden veriliyor...Çelişki içinde çelişkiler...Diyanetin de yeterli bir görevli almak için yaptığı sınavda imam hatip ve Kuran kursu öğreticiliği sorularının tıpatıp aynı olması fakat soru kitapçıkları farklı basılması gerçekten güldürücü...Ben sınavdayken bir çok kez baktım acaba bana yanlış kitapçık mı verdiler diye imamların sorularını Kuran kursu öğreticilerine sormuşlardı resmen...Yazılı sınav felaket sözlü de ondan felaket olmaz inşaallah.Bu camiada olanlar bile diyanetten şikayetçi başka bir kuruma geçiş hazırlığı yapıyorlar halbuki en adil kurum diyanet kurumu olması gerekirken...Karşıyım diyanete alımda yeterlilik belgesinin şart olmasına...Madem olacak kpss neden var bir memuriyet için kaç sınavdan geçiliyor bir de alımlarda sözlü sınav olduğunu duydum artık bilemiyorum herkesi soğutmayı başarıyorlar...İlahiyat fakültesinde doğru dürüst kazanan yoktu bu sınavı ne ilginç...
bence yanlış düşünüyorsun kardeş. Sınav olmalı. Ama sınavın nasıl olacağı v.s her zaman tartışılır. İlahiyat Fakültesi diploması olan herkesi tabi ki işe almazlar. Zira biri derslerden kılpayı da geçer düşük bir puanla mezunda olur. Diploma verilir o kişiye. Başkası puanı yüksektir. Aynı diplomayı o da alır. bu her Fakülte için de geçerlidir. İktisat, işletme okulu bitireyim diye okuyanda var. İlahiyatta da yok mu böyle kişiler. bizler Kurr'an çğreteceğiz, erkekler imam müezzin olacak hiç yeterlilk gibi bir sıav olmadan olur mu? yin tekrar ediyorum. Sakarya İLitam dışında diğer ilitamlarda Kur'an sözlüsü dersi de yok. İnsanlar hoca olacak ama seviye lise zamanında kalmış.böyle de olmaz.