- Dini bir emri yerine getirmemeye veya bir haramı işlemeye yemin eden kişi?

Adsense kodları


Dini bir emri yerine getirmemeye veya bir haramı işlemeye yemin eden kişi?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Mon 9 February 2015, 07:02 pm GMT +0200
Dini bir emri yerine getirmemeye veya bir haramı işlemeye yemin eden kişi ne yapmalıdır?

Farz veya vacip olan bir şeyi yapmamaya ya da haram ve günah olan bir şeyi yapmaya yemin etmek, Müslümana yakışan bir davranış değildir. Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de: “İyilik etmemek, takvaya sarılmamak, insanlar arasını ıslah etmemek yolundaki yeminlerinize Allah’ı siper yapmayın. Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir” (Bakara, 2/224) buyurmaktadır. Bununla birlikte, her nasılsa bu tür bir yemin edildiğinde, yeminini yerine getirmeyip bozmak ve ardından yemin keffareti vermek gerekir. Konuyla ilgili bir hadiste Hz. Peygamber (s.a.s.): “Bir kimse bir şey için yemin eder, sonra da ondan hayırlısını görürse yeminini bozsun ve keffaret ödesin” (Müslim, Eyman, 15-16; (Merğinani, el-Hidaye, II, 358) buyurmuştur.


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Zeynep7D
Sat 21 March 2015, 11:40 pm GMT +0200
Bir müslümanın böyle bir yemin etmesi doğru değildir. Bir Msülüman yemin ettiğinden daha ahyırlısını görürse ona yönelmeli ve keffaretini vermelidir.

saniye
Sun 22 March 2015, 02:52 am GMT +0200
Esselamu aleykum.Müslümana yakışan hayırda yarışmadır. Maalesef bazen insanoğlu bu tur abes yeminler edebiliyor. Ola ki biri böyle bir konuda yemin ettiyse Rabbimiz ve Efendimiz ne yapmanız gerektiğini göstermiş. Rabbim razı olsun.