- Dince Temiz Sayılmayan Şeyler

Adsense kodları


Dince Temiz Sayılmayan Şeyler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
seymanur K
Wed 25 January 2012, 12:07 pm GMT +0200
Dince Temiz Sayılmayan Şeyler:


Sarhoşluk veren sıvı maddeler, kan, insan ve eti yenenler dahil tüm hayvanlara ve kuşlara ait idrar, dışkı, ufak su döktükten sonra veya ağır bir şey kaldırdıktan sonra tenasül organından gelen ve "Vedi" denilen yaşlık, hafif Şehvet duyulduktan sonra tenasül organından gelen ve "Mezi" denilen ıslaklık, köpek, domuz ve bu iki hayvandan birinin başka cinsten bir hayvanla birleşmesinden doğan her türlü yavru, bunların me­nisi, yaralardan akan su, irin, kusmuk, safra kesesinden gelen su, eti yen­meyen hayvan sütü, murdar hayvan, eti yenen hayvandan da olsa canlı iken kesilen parçası.

İnsan sütü, eti yenen hayvan sütü, balık, çekirge ve insan ölüsü, insa­nın kesilen tırnağı, saçı, sünnet edilirken kesilen deri parçası temizdir, ne­cis sayılmaz. Keza, eti yenen hayvandan hayatta iken kırpılan kılı, tüyü ve yünü de temizdir.

Köpek domuz ve bunlardan birisinin başka bir cins hayvanla birleşme­sinden doğan hayvan hariç, bütün hayvanların menisi ve insan menisi te­miz sayılır, necis değildir.

Yukarıda sayılan necasetler üç kısımdır: [1]





--------------------------------------------------------------------------------
 
[1] Kadı Ebu Şuca’, Ğayet’ül-İhtisar ve Şerhi, Ravza Yayınları: 74.


Kevser D
Mon 18 July 2016, 01:18 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah
Namaz kaldığımız alanda ve abdest alırken vücudumuzun belli yerlerini temizlememizin sebebi bazı gorunen ve görünmeyen necasetlerden arinmaktir.

damla6d
Mon 18 July 2016, 02:12 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum.dinimize yasaklanmış bazı şeyler vardır.bunlar haram sayılmıştır.rabbim razı olsun.#

HALACAHAN
Mon 18 July 2016, 03:42 pm GMT +0200
Aleykum selam..Rabbim huzuruna tertemiz olarak gelmemizi nasip eyle..Maddi ve manevi hayatımızı temiz tutanlardan eyle..

halim
Mon 18 July 2016, 04:05 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; Sarhoşluk veren sıvı maddeler, kan, insan ve eti yenenler dahil tüm hayvanlara ve kuşlara ait idrar, dışkı, ufak su döktükten sonra veya ağır bir şey kaldırdıktan sonra tenasül organından gelen ve "Vedi" denilen yaşlık, hafif Şehvet duyulduktan sonra tenasül organından gelen ve "Mezi" denilen ıslaklık, köpek, domuz ve bu iki hayvandan birinin başka cinsten bir hayvanla birleşmesinden doğan her türlü yavru, bunların me­nisi, yaralardan akan su, irin, kusmuk, safra kesesinden gelen su, eti yen­meyen hayvan sütü, murdar hayvan, eti yenen hayvandan da olsa canlı iken kesilen parçası.İnşaallah bunlara dikkat eder cenabı hakkın rızasına mazhar olanlardan oluruz.

Allah razı olsun

Bilal2009
Mon 18 July 2016, 05:19 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri bu bilgileri öğrenip amel edenlerden eylesin . Rabbim paylaşım için razı olsun.

yagmur_7-c
Mon 18 July 2016, 05:23 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Temiz olmayan her şey insan için kötüdür...Rabbim kötü olan her şeyden uzak eylesin inşallah...Rabbim ilk dogdugumuz gibi temiz eylesin inşallah...

ceren
Mon 18 July 2016, 07:25 pm GMT +0200
Aleykumselam.Haram olandan kirli olandan uzak duran ve temiz yasayan kullardan olalim.Rabbim razi olsun paylasimdan kardeşim...