- Din görevlilerimizin Almanya'da ahlak ve hukuk dışı iftiralara maruz kaldı

Adsense kodları


Din görevlilerimizin Almanya'da ahlak ve hukuk dışı iftiralara maruz kaldı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Sun 2 April 2017, 01:13 pm GMT +0200
Din görevlilerimizin Almanya'da ahlak ve hukuk dışı iftiralara maruz kalması, islamofobik nefretin geldiği noktayı göstermektedir...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilere yönelik sürdürülen iftira ve karalama kampanyasına ilişkin açıklamada bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, programı kapsamında bulunduğu Tekirdağ'da Vali Mehmet Ceylan'ı ziyareti esnasında bir gazetecinin, 'Alman devleti, Diyanet’e bağlı camileri Fetullahçı Terör Örgütü’ne teslim etmeye hazırlanıyor' şeklinde yer alan haberlere ilişkin sorusu üzerine açıklamada bulunarak, "Ben herhangi bir devlet aklının böyle yanlış bir karar vereceğine zerre kadar ihtimal vermiyorum. Bu 40 yıllık birlikteliğe, barışa, insanlığa, birlikte yaşama ahlakı ve hukukuna yaptığımız bunca katkıdan sonra din görevlilerimize yönelik bu baskıların bir an önce son bulacağını umut ediyorum" dedi.
İftira ve karalama kampanyasını hukuk ve ahlak dışı olarak niteleyen Başkan Görmez, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
"Din görevlilerimizin Almanya'da ahlak ve hukuk dışı iftiralara maruz kalması, islamofobik nefretin geldiği noktayı göstermektedir..."
Diyanet İşleri Başkanlığımızın Almanya'daki DİTİB ile beraber yaklaşık 40 yıldır Almanya'da barışa, huzura, birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna yaptığı bunca hizmetten sonra her türlü ahlak ve hukuk dışı ithamlara ve iftiralara maruz kalması aslında bir açıdan da islamofobik nefretin, ötekileştirmenin ve algıları teslim alan yabancı düşmanlığının geldiği noktayı göstermesi bakımından son derece üzücüdür.
Almanya'da DİTİB, barışın, huzurun, kardeşliğin, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşamasının en büyük teminatıdır. Ben herhangi bir devlet aklının böyle yanlış bir karar vereceğine zerre kadar ihtimal vermiyorum. Bu 40 yıllık birlikteliğe, barışa, insanlığa, birlikte yaşama ahlakı ve hukukuna yaptığımız bunca katkıdan sonra din görevlilerimize yönelik bu baskıların bir an önce son bulacağını umut ediyorum.
"Özelde Almanya'da genelde Avrupa'da son zamanlardaki gelişmeler endişe ve kaygılarımızı artırmaktadır..."
Almanya'da üç milyon ortak vatandaşımız, beş milyon Müslüman var. Bütün bunların haklarının, hukuklarının, inanç özgürlüklerinin yok sayılarak bir adım atılabileceğini ihtimal vermiyorum. Ancak özelde Almanya'da genelde Avrupa'da son zamanlardaki gelişmeler endişe ve kaygılarımızı artırmaktadır. 2015-2016 yıllarında 356 caminin saldırıya uğraması, pek çok camide kundaklamanın meydana gelmesi, pek çok caminin kapısına domuz kafası bırakılarak nefretlerini kusmaları, bazı camilerin üzerine gamalı haç işaretleyerek öfkelerini ifade etmiş olmaları ve bütün bunların da islamofobik nefret olarak görülmeyip sadece vandalizm olarak geçiştirilmesi kaygılarımızı artırmaktadır. Bir an önce aklı selimin devreye girmesi Avrupa'da var olan kadim devlet akıllarının o yanlış algıları ortadan kaldırmak için harekete geçmesini ben de büyük bir sabırla bekliyorum.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in annesi için taziye dileklerinde bulundu...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, dün hayatını kaybeden, 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in annesi için taziye dileklerinde bulundu.
Kahraman şehit Halisdemir'in annesi Fadime annenin vefat haberini Tekirdağ'da alan Başkan Görmez, "Dün 15 Temmuz'da şehit verdiğimiz Ömer Halisdemir'in annesi vefat etti. Bu vesileyle Tekirdağ'dan başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Fadime ananın şahsında bu ülkede evlatlarını şehit vermiş bütün annelere Allah'tan rahmet diliyor hayatta olan bütün şehit annelerinin de evlatlarıyla sıhhat ve afiyet içinde yaşamalarını bu Cuma gününde Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.
Başkan Görmez, Valilik ziyaretinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve İl Müftüsü İsmail İpek'i makamında ziyaret etti.