- Dhbt İmam Hatip Lisesi Deneme Kitabı 2016

Adsense kodları


Dhbt İmam Hatip Lisesi Deneme Kitabı 2016

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ressamr
Thu 14 January 2016, 03:17 pm GMT +0200

Dhbt İmam Hatip Lisesi Deneme Kitabı

Detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki kitap resmine tıklayınız !

 

Elinizdeki bu 10’lu deneme sınavları hazırlanırken, ÖSYM’nin kriterlerine özellikle dikkat edilmiş, belirlenen müfredatlara kesinlikle bağlı kalınmış ve özellikle ÖSYM’nin soru sitilleri kullanılmıştır.
 

DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavına hazırlanan adaylar için hazırladığımız bu deneme sınavlarında kullanılan kaynaklar şunlardır:
 

DHBT 1 Temel Dini Bilgiler Soruları:

İnanç esasları, ibadet esasları, İslam ahlakı konuları Türkiye Diyanet Vakfı’nın, 2 ciltlik ilmihalinden, Kur’an tarihi, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi, Kur’an-ı Kerim Meali (DİB Yayınları) kaynağından, tecvid konuları, Tecvidli Kur’an Okuma Rehberi, Davut Kaya (DİB Yayınları) kaynağından, Siyer konuları, Hz. Muhammed ve Evrensel Mesajı, Prof.Dr. İbrahim Sarıçam’ın kitabından hazırlanmıştır.
 

DHBT 2 Ortaöğretim (İHL) Düzeyi Soruları:

Bu bölümdeki sorular, İmam Hatip Liseleri müfredatındaki, tefsir, hadis, fıkıh, kelam, islam tarihi, karşılaştırmalı dinler tarihi ve dini hitabet ders kitaplarından ve konularından hazırlanmıştır. Bu bölümdeki soruların hazırlanmasında, imam hatip lisesi müfredat konu ve kazanımlarının dışına kesinlikle çıkılmamıştır.
 

Sınavdan Önce Son Prova…

Gireceğiniz sınavdan önce, sınavda sorulacak soruların ve kitapçığın benzerini sizler için hazırladık. Bu deneme sınavlarını çözerken şunlara dikkat etmeniz, gerçek sınavdaki başarınızı artıracaktır.
 

· Elinizdeki kitaptaki her denemede 40 soru vardır. Her soruya 1.5 dk ayırmanız gerekmektedir.

· Denemeleri çözerken saatinizi kurunuz, 60 dk sonra da soruları bitirmemiş olsanız bile, sınavınızı bitirin.

· Zamanınızı ancak bu şekilde verimli kullanabilirsiniz.

· Bilmediğiniz ve 2 şıkka indiremediğiniz soruları kesinlikle cevaplandırmayınız. Çünkü bu sınavda 4 yanlış bir doğruyu götürecektir.

· Hakkında pek fazla bilginiz olmayan soruya işaret koyunuz, bütün soruları cevaplandırdıktan sonra vaktiniz kalırsa o soruya geri dönün.

· Denemelerimizdeki ilk 20 soru DHBT 1 ortak sorulardır. İkinci 20 soru ise, her öğrenim düzeyine göre farklılık gösterecektir. Bu bölümdeki sorular Ortaöğretim (İHL) düzeyi sorularıdır.

 

Dindersi.com yayınları olarak, çalışmalarımız devem edecektir. İnsan hatalarıyla birlikte insandır. Eğer hatasız bir varlık olsaydık, bugün dünyada değil cennette olurduk. Bu açıdan, varsa hatalarımız ihmalkarlığımızdan ya da hırsımızdan değil, insan olmamızdan kaynaklandığını bilmenizi isteriz.

 

İletişim: 0506 428 2 428 (7/24) – 0232 343 03 02 – 0850 302 95 35 
MBSTS Konu Anlatımlı Soru Bankası İçeriğini PDF Formatında Görmek İçin Tıklayınız 
MBSTS Soru Bankası İçeriğini PDF Formatında Görmek İçin Tıklayınız 

 

 

Lütfen Okuyunuz !

 

www.dhbtsinavi.com , www.ilimdunyasi.com olmak üzere eğitim ve sınav hazırlığı amacıyla başlıca tanıtımını yayınladığımız sitelerde kitap satılmamaktadır. Kitapları telep  etmek için yazar , yayınevlerini arayabilir veya sitelerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.  Tanıtım sitelerimiz hiç bir sorumluluk kabul etmemektedir.
 
 

Bilal2009
Mon 18 January 2016, 12:13 am GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah.  Sınava girmeden önce sınava girmek çok büyük nimet. Çünkü sınav anında neler olacağını bilemeyiz . Ancak bu kitap ile kendimizi ciddi bir sınava tabi tutarsak gerçek sınavda neler olacağını tahmin edebiliriz. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Alican 7-B
Mon 18 January 2016, 03:02 pm GMT +0200
Aleyküm selam. Bu kitap bizleri sınava girmeden önce sınava sokmuş oluyor. Bu da gerçek sınavda olacakları tahmin etmemize yarıyor. Ve en başında verilen uyarılar mesala 2 şıkka indiremediğiniz soruları boş bırakın çünkü 4 yanlış 1 doğruyu götürür gibi sınava girecekler için çok önemli. Allah c.c razı olsun.

Yağmur Gümüş 8-B
Tue 19 January 2016, 01:43 pm GMT +0200
Bismillah...
Bu kitabı okuyan ve çözen insan sınava girmiş gibi bu kitaptan yararlanıyor. Bu sınava giren insanlar şıkları 2`ye indirmelidir. Çünkü bu sınavda 4 yanlış 1 doğruyu yok etmektedir.
Allah cc. razı olsun.

rabiayldz
Sat 23 January 2016, 02:00 pm GMT +0200
Selamün aleyküm; bu kitap herkesi sınavdan önce sınava sokmuş olur. Sınavda daha iyi soru çözmesini sağlıyor. Bu sayede daha iyi not almasını sağlar.  Eğer sınava girecekken bu kitabı alıp çalışırsa hiç bir işe yaramaz. Bu kitabı önceden alarak ve çalışarak sınavda çok iyi soru çözülür. Sınav günü sınava çalışmak hiç bir işe yaramaz. Bir kaç tane soru  yapar başka da soru yapamaz. Bu kitab herkesi sınavda daha iyi soru çözdürür. Herkes sınavdan önce bu kitapdan çalışınca daha iyi bir not  almasını sağlar.

mevlüde06
Tue 26 January 2016, 06:49 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam ve rahmetullah.
Deneme seklinde hazirlanmis kitapciklar sinava hazirlanmada cok daha iyi oluyor zaten. Bi de bu kaynak bire bir sinav sistemiyle uyumlu.
Emegi gecenlerden Allah razi olsun.insallah bizlere de nasip olur isrifade etmek.

ikranur 7d
Sun 6 March 2016, 11:49 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
sınava gireceklr için çok yararlı bir kitap. Rabbim yardımcıları olsun.
Allah c.c. razı olsun.

melda 6D
Tue 8 March 2016, 03:04 pm GMT +0200
Selamün aleyküm .  Maşallah çok emek verilerek harcanmış bir kitap . Hatasız kul olmaz hepimizin hataları vardır elbet . Rabbim affetsin . Öğrenciler için faydalı olacak bir kitap . Allah razı olsun .

admin
Sat 23 April 2016, 11:03 pm GMT +0200
konu güncellenmiştir..