- Dgs Sınavı Nasıl Uygulanmaktadır?

Adsense kodları


Dgs Sınavı Nasıl Uygulanmaktadır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 21 November 2012, 02:23 pm GMT +0200
SINAV NASIL UYGULANMAKTADIR?

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş iş­lemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayla­rın sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bu­lunmaları zorunludur. Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasa­portları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numa­ralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Sa­londaki görevliler ilk iş olarak adayların tek tek kimlik kontrollerini yapacaklardır.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okuyacak, cevap kâğıtları ile içinde kalem, silgi bulunan paketleri dağıttıracaktır. Cevap kâğıdı üzerinde adayın fo­toğrafı ile kimlik bilgileri basılı olacaktır. Verilen cevap kâğıdı kendilerine ait olmayan adaylar salon başkanına başvurarak kendilerine ait ce­vap kâğıdının kendilerine verilmesini sağlamalıdır. Her aday sınavda kendi fotoğrafının ve kendi kimlik bilgilerinin bulunduğu (kendisine ait) ce­vap kâğıdını kullanmak zorundadır. Kendisine ait cevap kâğıdında değil, başka bir adaya ait cevap kâğıdında işaretleme yapan adayın sına­vı geçersiz sayılacaktır.

Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra, soru kitapçıkları dağı­tılacak, adaylara verilen soru kitapçığı üze­rindeki soru kitapçığı numarası, cevap kâğıdı üzerindeki ilgili alana adaylar tarafından ya­zılıp kodlanacaktır. Soru kitapçığı numarası yazılıp kodlanmayan veya yanlış yazılıp kod­lanan cevap kâğıtlarının değerlendirilmesi mümkün olamayacağından adayın sınavı ge­çersiz sayılacaktır.

Adaya verilen soru kitapçığının üzerinde basılı olan soru kitapçığı numarasının cevap kâğıdı üzerindeki alana doğru ve eksiksiz olarak yazı­lıp kodlanması, cevap kâğıdının doğru değer­lendirilebilmesi için çok önemli bir bilgidir. Bir adayın kullandığı soru kitapçığının üzerinde ba­sılı olan numara ile kullandığı cevap kâğıdının üzerine yazılıp kodlanan numaranın farklı oldu­ğu durumlarda bu adayın cevap kâğıdı değer­lendirme işlemine alınmayacaktır.

Soru kitapçıkları üzerinde ayrılmış olan yerlere adaylar istenen bilgileri yazdıktan sonra sınav başlatılacaktır.

Sınav başladıktan sonra adayların ilk 135 da­kika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayla­rın, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek da­hil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmaya­cak ve sınavın ilk 135 dakikası dolana kadar sı­nav binasında bekletilecektir.

Cevapların soru kitapçığı üzerinde değil, cevap kâğıdı üzerinde işaretlenmesi gerekmektedir. Soru kitapçığı üzerinde işaretlenen cevaplar ge­çerli sayılmaz.

Sınavın bitiminde her adayın kullandığı soru ki­tapçığı ve cevap kâğıdı salondaki görevliler ta­rafından toplanacaktır. Özellikle büyük salonlar­da görevliler yanlışlıkla bir adaya ait soru kitap­çığı ve cevap kâğıdını almadığında ilgili aday, derhâl gerekli uyarıda bulunarak soru kitapçığı ve cevap kâğıdının teslim alınmasını sağlamalı­dır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin soru kitapçığı ve cevap kâğıtlarını paketlemelerini iz­leyebilirler. ÖSYM'de her salona ait sınav evrakı paketi, görevliler tarafından tek tek açılır, pake­tin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Bu incele­me sırasında belgesi eksik çıkan adayların sı­navları geçersiz sayılır.Sınav düzenini bozacak başka davranışlarda bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır.

SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR


Adayların;

sınav süresince, birbirleriyle konuşmaları, kop­ya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı ol­maları,

salondaki görevlilere soru sormaları,

müsvedde kâğıdı kullanmaları veya cevapla­rını başka bir kâğıda yazmaları,

birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp ver­meleri,

hesap makinesi, sözlük, sözlük işlevi olan

elektronik aygıt vb. yardımcı araçlar kullan­maları,

Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları iptal edilecektir.

Sınav kurallarına uymak adayın temel görevidir.

Kurallara aykırı davranışta bulunan adayların sı­nava devam etmelerine izin verilmeyecektir. An­cak sınav görevlileri diğer adayların dikkatlerini dağıtmamak, zaman kaybetmelerine yol açma­mak açısından gerekli görürlerse kural dışı dav­ranışlarda bulunanlara uyarıda bulunmayabilir­ler. Uyarılmış olsun ya da olmasın, kurallara ay­kırı davranışta bulunan adayların kimlikleri ve kusurları sınav görevlilerince sınav tutanağına veya görevlilerin raporlarına açıkça yazılacak ve

sınavları ÖSYM'ce geçersiz sayılacaktır. Sınav görevlilerince salon sınav tutanağı veya raporlaÖSYM'ye sınav kurallarına uymadığı bildirilenveya yapılan istatistiksel analizlerde ikili veya toplu olarak birbirlerinden yararlandıkları sapta­nan adayların sınav sonuçları, ÖSYM Yönetim Kurulunca kısmen veya tümüyle iptal edilir. Kop­ya işlemlerinde aracılık yapanlar varsa bunlar hakkında suç duyurusunda bulunulur. Adayla­rın, bilgisayar ortamında yapılacak istatistiksel analizler sonucunda sınavının geçersiz sayılma­ması için, kendilerinden kopya çekilmesini en­gellemeleri, cevap kâğıtlarını başkalarının göre­meyeceği şekilde kullanmaları gerekmektedir.

Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde sa­lon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmaya-rak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sı­nav tutanakları incelenerek ÖSYM Yönetim Ku­rulu kararıyla geçersiz sayılacaktır.