- Dgs Sınav İçeriği Nelerdir?

Adsense kodları


Dgs Sınav İçeriği Nelerdir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 21 November 2012, 02:20 pm GMT +0200
DGS SINAV İÇERİĞİ NELERDİR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden olu­şan bir yetenek testi uygulanacaktır.

Sınavda uygulanacak test, bir kitapçık hâlinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir. Soru kitapçıkları mat­baada tek tek özel olarak poşetlenecek ve sınav­da her adaya kapalı bir poşet içerisinde, açılma­dan verilecektir. Poşet adayın kendisi tarafından açılmalı, adaylar kendilerine verilen açılmış po­şeti kabul etmemelidir. Kendisine daha önceden açılmış poşet verilen aday, bunun açılmamış bir poşetle değiştirilmesini Salon Başkanından iste­melidir.

Soru kitapçığı üzerinde soru kitapçığı numarası basılı bulunacaktır. Farklı numaralarda basılan soru kitapçıklarındaki sorular birbirinin tama­men aynı olacak ancak soruların veya sorular-daki seçeneklerin sıralanışı ile doğru cevap se­çeneğinin yeri değişebilecektir. Bu nedenle her adayın cevap anahtarı da farklı olacaktır.

SINAVIN KAPSAMI


Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırla­nacak sorular, ön lisans programlarında kazanı­lan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmaya­caktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yük­seköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabi­lecekleri nitelikte olacaktır.