- Dgs için Tercih İşlemleri Nelerdir?

Adsense kodları


Dgs için Tercih İşlemleri Nelerdir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Wed 28 November 2012, 05:45 pm GMT +0200
DGS İÇİN TERCİH İŞLEMLERİ NELERDİR?



Adaylar; DGS puanlarını öğrendikten sonra, ter­cih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adre­sinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğre­tim lisans programları tercihlerini yaparken, ter­cih süresince ÖSYM'nin internet adresinden ya­yımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları ge­rekmektedir.

Tercihler bireysel olarak internet aracılığıyla adaytarafından elektronik ortamda yapılacaktır.

Tercih edilmek istenen programların varsa koşul­larının dikkatlice incelenmesi gerekir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olun­ması koşuluyla tercih sırası önem kazanmakta­dır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden baş­lanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükse­köğretim lisans programlarını istek sırasına gö­re ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız me­zun olduğu alan ile ilgili programlar arasından,koşulları karşılamak şartıyla, en çok 18 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklan­malıdır.

Tercih bildirim işlemi gerçekleştirildikten sonra

"Tercih Süresi" içerisinde http://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapıla­bilecektir.

DGS puanıyla yerleşen bir aday, sonraki sene yeniden sınava girerse puanı kesilir. Bunun için gitmeyeceğiniz bir bölümü ter­cih etmemelisiniz.