- Define aramak ve bulunduğunda sahiplenmek caiz midir?

Adsense kodları


Define aramak ve bulunduğunda sahiplenmek caiz midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 10 February 2015, 08:55 pm GMT +0200
Define aramak ve bulunduğunda sahiplenmek caiz midir?

Kaynaklarda, toprağın altına gizlenmiş, sahibi bilinmeyen para ya da değerli eşyaların bulunması halinde bunların kime ait olacağı ve bundan devlete verilecek vergi konusunda çeşitli özel hükümler yer almaktadır. Bu hükümler, konu ile ilgili görülen bazı rivayetlerin yorumları ile dönemin idari ve sosyo-kültürel yaklaşımları ve devlet siyaseti ışığında belirlenmiştir.

 Define arama işlemlerinin rastgele ve bilinçsizce yapılması pek çok tabiat ve kültür varlığının zarar görmesine, yok olmasına veya yurt dışına kaçırılmasına sebep olmaktadır.

 Günümüzde define arama işlemleri “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu” ile diğer ilgili mevzuata göre yürütülmektedir. Bu mevzuata aykırı şekilde define aramak kamusal ve bireysel haklara tecavüz anlamına geldiğinden caiz değildir.



Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Wed 18 November 2015, 11:18 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah bu hükme göre amel eder devletimizin çizdiği sınırlar doğrultusunda hareket edenlerden oluruz.

Allah razı olsun

damla6d
Wed 18 November 2015, 11:25 pm GMT +0200
Koruma diyorsa zaten sorun olamz da.Bunu harcama sahiplenme v.için kullanırlarsa işte o zaman caiz olur yani olmalı.Belki de onun sahibi haram kıldı.Olamaz mı?
Allah razı olsun.

Bilal2009
Thu 19 November 2015, 02:25 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  İnsanın nefsi kolayı sever. Kolay para kazanmayı da sever. Rabbim (celle celalühü) paylaşım için razı olsun.

Kevšer
Thu 19 November 2015, 05:40 am GMT +0200
Ve Aleykümüsselăm. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim.  Çok doğru bilal kardeşim nefs herzaman kolaylığı sever.