- Davud(a.s) 'la İlgili Konunun Devamı

Adsense kodları


Davud(a.s) 'la İlgili Konunun Devamı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Wed 30 December 2009, 05:39 pm GMT +0200
Davud (As)´la İlgili Konunun Devamı

552. Tu´me el-Ca´ferî şöyle demiştir: "Dâvûd (as), Allah´dan, insanlar içerisinde kendisine (Davud´a) emsal olan zâtı göstermesi­ni istedi. Allah teâlâ, ona vahyederek: ´Falanca köye git. Orada, şöyle şöyle bir iş yapan, bir adam göreceksin. İşte o senin emsalindir´ dedi. Bunun üzerine Dâvûd (as), o köye gitti, adamı soruşturdu. Kendisine tarif ediverdiler. Baktı ki, adam bir koruya gelip oradan kamışlar kesiyor, onları demet yapıp, sonra da çarşı­ya götürerek orada ´Elimle kestiğim, sırtımla taşıdığım bu helâl (malı), yine öyle bir şey karşılığında kim almak ister´ diyordu."

553. Alâ b. Ziyâd, Enes b. Mâlik´e (ra) : "Allah, kıyamet günün­de insanları nasıl diriltecek?" diye sormuş. O da: "Onlar, diriltildik-leri vakit gök, üzerlerinde sallanıyor olacak" demiş.

554. Râme b. Abd b. Enes şöyle demiştir: "Enes (ra) bir binit üzerinde hacca gitti ve (yolculuğu boyunca asla) cimri davranmadı. Ve Resûlullah (as)´ın da binit üzerinde hacca gittiğini, kendisinin de ona refakat ettiğini söyledi."

555. Hasan Ebû Yûnus el-Kavî şöyle demiştir: "O [Enes (ra)] faziletli bir insandı. Çok tavaf ederdi. Bir gün ve gecede ikiyüz tavaf ederdi."

556. Ebû´l-Cevzâ şöyle demiştir: "Resûlullah (sav): ´Siz Allah´ı o kadar çok zikredin ki, münafıklar size, ´mürâîsiniz´ desinler´ de­miştir. [57]