- Dargınlık

Adsense kodları


Dargınlık

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 10 July 2010, 02:17 pm GMT +0200
Dargınlık

Selâmet, esenlik ve barış dini olan İslâmiyet, Müslümanlar arasındaki uyumun, güzel geçinmenin üzerinde önemle durmuştur. Sevgili Peygamberimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), huzur içinde yaşama hakkında birçok güzel söz söylemiştir. Onlardan bir tanesi şöyledir:

“Cennet kapıları pazartesi ve perşembe günleri açılır. Allah’a ortak koşmayan (Allah’tan başka hiç bir varlığa ilâhlık özelliği vermeyen) her insanın günahları affedilir. Yalnız din kardeşi ile aralarında düşmanlık olanlar affedilmez. Onlar hakkında ‘Şu iki kişiye barışıncaya kadar mühlet verin’ denilir ve bu söz üç defa tekrarlanır.”

Dinimize göre Müslümanlar birbirleriyle güzel geçinmeli ve muhalefet, dargınlık, kargaşa olmamalıdır. İslâm toplumu, uyumlu bir toplumdur, fertler arasında düşmanlık yoktur. İçine kapanık, insanlarla ilişkinin en az seviyede olduğu ve herkesin kapısının birbirine kapalı olduğu bir hayat tarzı İslâm’a uygun değildir. İnsanlarla barışık bir hayatın kişinin yalnızlığını önlemeye ve sağlıklı ruh haline sağlayacağı faydalar da önemli bir başka konudur.

ceren
Fri 20 April 2018, 04:04 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Bir müslüman bir müslüman kardeşine  üç günden fazla dargın olmaz,küsemez.Rabbim bizleri dargınlık dan uzak allahın rızasını gözeterek kardeşce ve dostca yalayan kullardan eylesin inşallah...

sedanurr
Fri 20 April 2018, 04:18 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri şu üç günlük dünyada kalp kırmayanlardan eylesin

Sevgi.
Fri 20 April 2018, 11:14 pm GMT +0200
Aleykümüsselam Müslümanlar arasında dargınlık olmamalıdır böyle durumlarda hemen barışmak gerekir inşaAllah