- Çocuklara para kavramı böyle öğretilir

Adsense kodları


Çocuklara para kavramı böyle öğretilir

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 13 June 2011, 12:08 pm GMT +0200
Çocuklara para kavramı böyle öğretilir...

Çocuğunuza para kavramını oyunla öğretebilirsiniz. Bunun için yaş gruplarına göre seçebileceğiniz oyunlar araştırıldı.

Para hayatımızda önemli, malum. Peki çocuklarımızı ondan bihaber mi yetiştirmeliyiz, yoksa daha küçükken paranın değerini bilmeliler mi? Kesinlikle bilmeliler.

O zaman onlara paranın ne olduğunu öğretmek için oyun yolunu seçebiliriz. Uzmanlar da doğru yolun bu olduğunu söylüyorlar. Pudra.com olarak para kavramını öğreten oyunları araştırdık.

1-2 yaş çocuklar için

Hesaplama
Çocuğunuza biraz bozuk para verin, kendinize de ayırın. Ortaya da bir miktar para koyun. Şarkı söylerken birbirinizle para alışverişi yapın, şarkı bittiğinde para en son kimde kaldıysa elindeki ve ortadakiyle beraber onun olsun. Daha sonra çocuğunuza kimin kazandığını öğrenmesi için parayı saymasına yardım edin.

Saklama bulma
Ufak plastik bir saksıya koyduğunuz bozuk paraları kuma gömün. Ve çocuğunuzun plastik bir kaşıkla ya da parmaklarıyla onu bulmasına yardım edin. Çocuğunuzun kazarak çıkarttığı her bozuk parayı tanıtın ve bulduğu hazineyi kümeler halinde sıralamasını sağlayın. (Bozuk paralar 3 yaşın altındaki çocuklar için boğulma tehlikesine sebep olabilir.)

Çantadan para çekme
Bozuk paraları bu sefer bir çantaya atın. Çocuğunuz çantadan çektiği miktar kadar zıplamasın. 1 TL bir sefer, 5 TL beş sefer zıplama gibi. Paranın değerini bilemediği zamanda ceza olarak 10 öpücük vermesini söyleyin.

Bul bakalım
Masanın üstüne demir paralardan 1 TL, 50 kuruş, 25 kuruş ve 10 kuruş koyun. Daha sonra çocuğunuza en küçük değerdeki ve en büyük değerdeki parayı sorun. Yeni bir set oluşturun ve bu sefer 5 kuruş da koyun. En küçük değerde iki madeni parayı bulmasını söyleyin.

3-5 yaş çocukları için

Para karşılaştırması

Çeşitli medeni paraların üzerindeki yazıları kare kare kağıtlara yazarak çocuğunuza verin. Daha sonra ona elinizdeki paraları gösterin ve kağıdın üzerindekiyle aynı olanı havaya kaldırmasını isteyin. Böylece karşılaştırma yöntemiyle para değerleri çocuğunuzun zihnine yerleşmeye başlamış olur.

Yap-boz gibi

İnternetten farklı para değerlerinin resimlerini indirin. Çıktısını alıp orijinal boyutlarında kesin. Ve çocuğunuzun gösterdiğiniz şekilde dizmesi için karıştırın. Takıldığı yerde gerçeklerine bakmasına izin verin.

Tahmin et ne kadar?


Parayı katlayın ve sadece bir ucu görünsün, üzerinde Atatürk resmi olan koyu yeşil renkli bir paranın kaç TL olduğunu sorun. Böylece çocuğunuz tahmin etmeye çalışırken zihnindeki parayla ilgili öğrendiklerini devreye sokacak.

6-10 yaş çocukları için

Ona belli bir miktar harçlık verin. Örneğin 5 TL verip 3 TL ile neler alabileceğini sorun. Karşılaştırmalar yapın.

Para dolu bir şişe
Cam bir kavanozu bozuk paralarla doldurun. Sonra çocuğunuza gösterip içinde ne kadar para olduğunu tahmin etmesini isteyin. Son olarak da kavanozu ona verin ki tahmini doğru mu değil mi öğrenmek için içindekileri saysın.

Alışveriş dersi


Sevdiği şeyleri önüne sıralayın; meyve, kraker, etiket, silgiler gibi. Ve post-itlerle fiyatlandırın. Çocuğunuza bozuk para verin ve almak istediği şeyler için para ödemesi gerektiğini söyleyin.