- Çocuklar arasında ayrım

Adsense kodları


Çocuklar arasında ayrım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 27 February 2011, 03:41 pm GMT +0200
Çocuklar Arasında Ayrım


Bazı ana-babaların çocukları arasında ayrım yaptıklarını görüyoruz. Bü konuda bilgi verebilir misiniz?

                                                                                                                                                         (A.Özer/Edirne)

 

Çeşitli gerekçelere dayanarak, bazı ana-babaların ço­cukları arasında ayrım yaptıklarını üzülerek görüyoruz. Hatta bazıları bunu, çeşitli kılıflara sokarak dinî bir emirmiş gibi sun­maya çalışıyor. Kendi isteklerini yerine getirenlere veya cin­siyet ayrımı yaparak erkek çocuklara farklı davranıyor, onları kayırıyor.

Ana-baba, çocuklarına eşit davranmalı, cinsiyet ayrımı yaparak kızlara farklı erkeklere farklı davranmamalı, isteklerini yerine getiren çocuklarını kayırmamalıdır. Bu davranışın, insanî zaaflardan doğan sebebleri olabilir, ama dinî bir temeli asla olamaz.

Ana-babanın sağlığında çocuklarına farklı şeyler vermesi konusunda Hz. Peygamber (s.a.) “çocuklarınıza eşit davranın, çocuklarınıza eşit davranın”[11] buyurmuştur. Numan bin Beşir'in babası, oğlu Numan'a bir bağışta bulunduğunu bildirince, Hz. Peygamber

“bütün çocuklarına aynı bağışta bulunup bulun­madığını” sormuş,

“hayır” cevabını alınca

“bundan vazgeç”, cevabını vermiştir.[12] Bu gibi farklı bağışların hukuken bağla­yıcılığı tartışmalı olmakla birlikte, mekruh (kötü) olduğunda şüp­he yoktur.



[11] Buharî, Hibe, 12-13; Müslim, Hibât, 13.

[12] Buharî, Hibe, 12; Müslim, Hibât, 9-10.



reyyan
Thu 7 March 2013, 01:27 am GMT +0200
Evet evlatlar arasında da nifaka sebep olur Allah muhafaza, eşitlik adaleti gözetmektir...

Yehma
Mon 15 October 2018, 01:45 am GMT +0200
Evlatlarımız arasında adaleti sağlamamız gerekir. Ayrımcılık yapmak veya kötü davranmak doğru değildir. Evlatlarımızın bizim en değerli varlıklarımızdır. Geleceğin inşasıdır evlatlarımızdır.

Zehra.hunerli
Mon 15 October 2018, 02:29 am GMT +0200
2 cocuklu bir anne olarak evlatlarimi esit derece seviyorum ama soyle bir soz vardir buna da katiliyorum...hasta olani iyilesinceye kadar..yolda olani eve gelinceye kadar vb durumlarda ilgi bir tık ihtiyac durumundan fazla olana kayabiliyor bu sevginin derecesini tabiki degistirmez ...evlatlarimiza hayirli anneler babalar oluruz insallah...