- Çocuğunuzun Okul Başarısızlığının Nedenlerini Araştırın

Adsense kodları


Çocuğunuzun Okul Başarısızlığının Nedenlerini Araştırın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sümeyra
Thu 26 January 2012, 01:50 pm GMT +0200
Çocuğunuzun Okul Başarısızlığının Nedenlerini Araştırın


Cesaret ve destek, çocuğun başarılarını arttırır.
İLK SÖZ
Okul başarısı yüksek çocukları incelediği¬mizde; çocuğuna sarılan, öpen, onunla kü¬çüklüğünden beri ilgilenen anneyi ve ba¬bayı buluruz bunun arkasında.
BU MEKTUBU OKUYUN
Çok değerli Hocam,

Mektubunuza ve ilginize çok teşekkür ederiz. Eşimi ve beni çok mutlu ettiniz. Önerileriniz de bizim için bulunmaz bir kaynak oldu.
Çocuk Eğitiminde Yeni Teknikler adlı kitabınızı oku¬yup bitirdim.
Çok ilginç konular var içerisinde. Bir anne olarak çok istifade ettim yazılanlardan.
Ellerinden öper, Ömer bu sene liseye başlayacak. Selda ise ilköğre¬timde sekizinci sınıfta. Ömer istediğimiz başarıyı yakalayacak. Ama Selda öyle değil. Başarısızlığında aile içinde çok ciddi bir neden bula¬madık. Ama hep sınıfın en gerilerinde. Bu konuda ne yapalım? Bu başarısızlık nasıl önlenir? Halbuki bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz.
Kucak dolusu sevgilerle hocam.
Yılmaz - Elif Yücel
ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Çocuklarını "başarısız" diye niteleyen anne babalar, hangi kriter¬lere göre çocuklarının "başarısız" olduklarını ileri sürmektedirler? "Başarısızlık" bir not düşüklüğü mü? Yoksa bir karakter ve davranış bozukluğu mu?
Dersleri iyi olmayan; taktir ya da teşekkür belgesi alamamış, herhangi bir üniversiteyi kazanamamış bir kimseyi başarısız kabul ederiz. Gerçekten yanlış ama çocuklarımızın başarısı hep "ders ba¬şarısı" olarak algılanıyor. Maalesef aileler övünmek için çocuklarını yitiriyorlar. Başarı dendiğinde hep "dış başarıyı" algılıyoruz. Dış ba¬şarı; başkaları tarafından gözlenebilen, "ölçülebilen" nesne ve dav¬ranışları içerir. Çocuk için ele alacak olursak; taktir belgesi alması, okul birincisi olması, doktor, mühendis vb. olması gibi. Büyükler
için ele alacak olursak; parasal yönden zengin olmak, şöhrete ka¬vuşmak, mevki ve kudret sahibi olmak şeklinde ifade edebiliriz.
Öyle insanlar var ki, birtakım nedenlerden dolayı başarılı bir öğrenci olamamışlardır. Ama iş hayatları ile ilgili durumları çevreleri ile uyumları mükemmeldir.
Okul hayatı boyunca dersleri zayıf olmasına rağmen uyumlu bir eş, çocukları ile ilgilenen harika bir baba, arkadaşlarına ısrarla aradığı ve sevdiği bir dost olmayı başaran bir kimseyi başarısız mı kabul edeceğiz? Ya da profesör olmasına rağmen etrafındaki insan¬ların hepsini küstürmüş, birçok insana zararı dokunmuş, fatta her¬kesin arkasından lanetler okuduğu bir insanı; sırf "profesör" diye başarılı mı kabul edeceğiz? (Kaya, 2000:75)
"Başarısızlık" kavramını genele yaymak gerekir. OkuldaKi ders¬lerinde düşük not alan öğrencilerin, çok olumlu ve uyumlu davra¬nışları olabilir. Veya davranış bozukluğu içinde olan bir öğrenci de iyi notlar alabilir. Bunları birbirine karıştırmamak gerekir Tabii ki önemli olan hem okul, hem de davranış acısından başarılı olmaktır.