- Çocuğunuzu sabırla dinleyin

Adsense kodları


Çocuğunuzu sabırla dinleyin

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 20 September 2012, 08:11 pm GMT +0200
Çocuğunuzu sabırla dinleyin

Uzmanlar, anne ve babaların çocuklarını sabırla dinlemesinin aile içi iletişimde önemli olduğunu söyledi.

Çocuk Gelişim Uzmanı Zülfiye Çakır, çocuk yetiştirmenin boş bir levhayı işlemek gibi olduğunu söyledi. Çocuğun ailenin ve çevrenin katkısı ile şekillendiğini dile getiren Çakır, 'Her çocuk farklı kişiliğe sahiptir ve ayrı bir ferttir. Zihni, fiziki, psikolojik ve sosyal gelişim için farklı kapasitesi vardır. Çocuğunuzun kendi potansiyelini bütünüyle fark etmesi, onunla aranızdaki iletişime bağlıdır. Çocuklarımızın kendine güvenen, yaşına uygun becerileri yerine getiren, sağlıklı fertler olmaları için biz anne ve babalara büyük görevler düşüyor' dedi.

Anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Çakır, 'Çocuğunuzu sevin, ona sarılın, başını okşayın, önemli olduğunu hissettirin ve ona sevdiğinizi söyleyin. Çocuğunuzla verimli vakit geçirin. Geçirdiğiniz zamanın süresi değil içeriği önemlidir. Birlikte oyunlar oynayın, yemek yapın, yürüyüşe çıkın ve daha az televizyon seyredin. Çocuğunuzu sabırla dinleyin. Sizden ayrı fikirleri olduğunda da onu dinleyin ve fikrini önemseyin' diye konuştu.

'TUTMAYACAĞINIZ SÖZLER VERMEYİN'

Ebeveynlerin çocuklarına seçenekler sunmasını tavsiye eden Çakır, 'Yaptığınız davranışların sebebini ona açıklayın. Çocuğunuzun deneyerek, yaşayarak öğrenmesine fırsat tanıyın. Aşırı korumacı tutumdan sakının. Zorlamayın, sıkmayın, boğmayın, onun kişiliğini zorla değiştirmeye çalışmayın, sabırla ve emekle onu kazanabilirsiniz. İyi davranışa ödül, kötü davranışa eğitim verin. Çocuğunuza her zaman dürüst olun. Pembe de olsa yalanlar söylemeyin, yapamayacağınız sözler vermeyin' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

ceren
Sat 7 January 2017, 12:29 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Çocukların özgüvenlerinin yerine gelmesi ve ailesi ile iletişimlerini kurmaları için ailelerin çocukları sabırla dinleyip onlara değer vermeleri gerekir.Rabbim bizleri hayırlı anne babalardan eylesin inşallah...

HALACAHAN
Sat 7 January 2017, 03:12 pm GMT +0200
Aleykum selam kesinlikle bu sekilde olmali yoksa cocuklar disarda dertlesini paylasmaya basliyir ki buda sıkıntılı durumdur

Sevgi.
Sat 7 January 2017, 04:47 pm GMT +0200
Aleyna ve aleykümselam çocuğumuza sabır ve olgunlukla yaklaşalım onların birey olduğunu unutmayalım inşaAllah

HALACAHAN
Sun 12 February 2017, 07:47 pm GMT +0200
Cocuk yetistirmek bos bit levhayi islemek gibi zordur. allah yardimcimiz olsun

HALACAHAN
Sat 25 February 2017, 03:33 pm GMT +0200
Aleykum selam degerli paylasim icin Allah razi olaun insaallah

melda 6D
Wed 18 October 2017, 07:22 pm GMT +0200
Aleyküm selam . Çocukları güzel yetiştirelim inşallah onlarla ilgilenelim , tutamayacağımız  sözler vermeyelim onlara.

Bilal2009
Wed 18 October 2017, 07:48 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Çocuk eğitimi gerçek anlamda çok meşakkatli bir iş Rabbim paylaşım için razı olsun