- Çocuğunuzu internetin tehlikelerinden koruyun

Adsense kodları


Çocuğunuzu internetin tehlikelerinden koruyun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Sun 20 May 2012, 10:13 am GMT +0200
ÇOCUĞUNUZU İNTERNETİN TEHLİKELERİNDEN KORUYUN

Mart 2012 78.SAYI

İnternet artık hepimizin hayatında ve hava, su kadar gerekli bir hale geldi. Resmi işlemlerden, okul hayatına, iş hayatından özel yaşama kadar her alanda internetin sağladığı sayısız kolaylıktan faydalanıyoruz. Ancak tüm bu kolaylıkların yanında internet kaynaklı pek çok sorun da gündemimizi meşgul ediyor. Bağımlılık kategorisine girebilecek gerçek hayattan kopma gibi problemler bir yana, sanal suç olarak adlandırılan ve çocukları hedef alan tehlikeler anne babaları ciddi biçimde endişelendiriyor. Son zamanlarda internetten tanıştığı kişiler tarafından taciz ve şantaja maruz kalan pek çok çocuğun dramına şahit olduk. Sanal dünyanın tehlikelerine karşı daha bilinçsiz ve savunmasız olan çocuklarımızı söz konusu tehditlerden korumamız gerekiyor. Uzmanlar bunun için öncelikle anne babanın internet konusunda bilgi sahibi olması gerektiği üzerinde duruyor. Daha sonra ise internetin kontrollü ve bilinçli kullanımının önemine dikkat çekiliyor. Mart sayımızın kapak dosyasında internet bağımlılığını, internet üzerinden işlenen ve çocukları hedef alan sanal suçları kapak dosyamıza taşıdık. Anne babalar için son derece faydalı bir yazı olacağını düşünüyoruz.

İnternetle alakalı bir diğer yazımız ise sanal dünyada kişisel bilgilerin güvenliğini konu ediniyor. Sıradan kullanıcılar olarak girdiğimiz sitelerin kişisel bilgilerimizin gizliliği konusunda nasıl bir politika benimsediğine vakıf olmak pek mümkün değil. Bunun için uzmanlar en az seviyede bilgi paylaşımında bulunmamızı söylüyor. Bu kurala uymak tamamen korunaklı bir alan sağlamasa da olası zararları en az seviyede tutabilir.

Değerlerimiz köşesinde bu ay hizmet ve aile arasındaki dengenin önemi anlatılıyor. Anne baba tutumlarında çocukların yalan söyleme nedenleri üzerinde duruluyor. Gençlik sayfalarımızda ise gençler tarafından sorun edilmeyen ama annelerin ömrünü tüketen “dağınık odalar” konusu anlatılıyor. Faydalı olması dileğiyle beğeninize sunuyoruz.

Görüşmek üzere Allah’a emanet olun...

Derya ŞAHİN

yagmur_7-c
Thu 30 January 2014, 06:12 pm GMT +0200
Aleykum selam;
Aileler internet konusunda titiz olması gerelir. İnternet her çocuğun psikolojosini bozacak durumda. Sanal alemin sinsi kişilerin bazı kimselerin hayatı ve davranışları ile alay eder gibi oyun oynatıyorlar. Allah bu kimseleri başımıza vermesin.
Bu durumda çocuklarına dikkat etmeyince çocuklarda dikkat bozukluğu,  sanal aleme bağımlılık,  gerçek hayattan uzaklaşma gibi hastalıklara dikkat etmeliyiz.
Allah bizleri bu durumdan korusun,  kurtarsın ...