- Çocuğunuz yaz okulunda sağlığından olmasın

Adsense kodları


Çocuğunuz yaz okulunda sağlığından olmasın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 1 July 2010, 12:36 pm GMT +0200
Çocuğunuz yaz okulunda sağlığından olmasın     
Uzun yaz tatili boyunca çocuklarını zararlı alışkanlıklardan uzak tutmaya çalışan aileler, yaz okullarını tercih ediyor.

Belediyeler ve özel kurumlar tarafından düzenlenen yüzme, futbol, basketbol, voleybol gibi spor ve eğlence alanlarında faaliyet gösteren yaz okulları, çocuğun sağlığı açısından son derece önem taşıyor. Çocuk Eğitimi ve Gelişimi Uzmanı Yusuf Murat Emir, yaz okulunun çocuğun gelişimi, zamanın iyi değerlendirilmesi ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması açısından önemli olduğunu belirtiyor. Emir, yaz okulu seçerken, çocuğun sağlık durumu, okulun alt ve üst yapısı, güvenlik önlemi, alanında uzman kişilerin görev yapması ve hijyen gibi konuların hayati önem taşıdığının altını çizerek, velilerin bu konuda sorgulayıcı olmasını istiyor. Yaz okulu seçerken çocuğun kabiliyetine göre tercih edilmesinin gelişim için büyük katkı sağlayacağını dile getiren Emir, "Çocuğun kabiliyeti değil de velinin istediği doğrultuda yaz okulu seçilmesi son derece yanlış. Veli yaz okullarını zaman zaman denetlemelidir, çocuğu ne yapıyor, ne yiyip içiyor bakmalıdır." uyarısında bulunuyor.

Sakarya Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Dursun Bostancı ise çocuğun sağlık durumunun spor yapmaya ve hangi dala elverişli olup olmadığına dair mutlaka sağlık kontrolünden geçirilmesinin hayati önem taşıdığının altını çizdi.