- Çocuğu emzirmek annenin görevleri arasında mıdır?

Adsense kodları


Çocuğu emzirmek annenin görevleri arasında mıdır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Sat 21 February 2015, 12:19 am GMT +0200
Çocuğu emzirmek annenin görevleri arasında mıdır?

Annenin çocuğunu emzirmesi dinen bir görevdir ve fıtratın gereği de budur. Nitekim; “Emzirmeyi tamamlatmak isteyenler için anneler çocuklarını iki tam yıl emzirirler. Onların (annelerin) yiyeceği, giyeceği, örfe uygun olarak babaya aittir. Hiçbir kimseye gücünün üstünde bir yük ve sorumluluk teklif edilmez. Hiçbir anne ve hiçbir baba çocuğu sebebiyle zarara uğratılmasın.” (Bakara, 2/233) ayeti kerimesi, annenin çocuğunu emzirmesinin görevi olduğuna işaret etmektedir.

Anne emzirme için evlilik devam ederken veya boşanma iddeti beklerken herhangi bir ücret isteyemez. Çünkü bu dönemlerde annenin nafakası esasen kocaya yani çocuğun babasına aittir. Fakat boşanma iddeti biten veya ölüm iddeti bekleyen kadın emzirme için ücret talep edebilir. Ayet-i kerime’de şöyle buyurulur:

 “Onları (iddetleri süresince) gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. Onları sıkıntıya sokmak için kendilerine zarar vermeye kalkışmayın. Eğer hamile iseler, doğum yapıncaya kadar nafakalarını verin. Sizin için (çocuğu) emzirirlerse (emzirme) ücretlerini de verin ve aranızda uygun bir şekilde anlaşın. Eğer anlaşamazsanız, çocuğu baba hesabına başka bir kadın emzirecektir.” (Talak, 65/6)


 Şunu da belirtelim ki bizim örfümüzde çocuğunu emzirdiği için ücret alan anneye rastlanmamıştır.


yagmur_7-c
Tue 5 January 2016, 06:01 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Çcuk emzirmek her annenin vazifesidir....Hem de anne sütünde bereket ve bol sağlık vardır...Bu yüzden iki yuaşına kadar emzirmek çocuğu ilerde yaşayacağı sağlık prblemlerinde daha dinç ve sağlıklı yapar...Rabbim hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...

ceren
Tue 5 January 2016, 07:05 pm GMT +0200
Aleykümselam.Annenin görevlerinden biri de çocuğunu emzirmektir.Onun ihtiyaçlarını karşılayıp,sağlığına dikkat etmektir.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim....

Bilal2009
Tue 5 January 2016, 07:11 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Dinimizde çocuğun anne babasına , anne babanın da çocuğuna karşı hakları vardır. Rabbim bizleri hayırlı ana baba ve hayırlıççocuk eylesin.

selinay 7b
Tue 5 January 2016, 07:14 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Anne ve babanın çocuklarına , evlatlarına karşı   bazi vazifeleri vardır. Buda annenin çocuğuna karşı bir vazifesidir.
Allah razı olsun

halim
Tue 12 January 2016, 10:03 pm GMT +0200
Ve aleykum selam;İnşaallah bu fıkhi meseleleri öğrenip Allahın izniyle amel edip ihlaslı kullarından olmak duasıyla...

ALLAH razı olsun

Yehma
Wed 24 October 2018, 06:25 am GMT +0200
Ne kadar önemlidir çocuğu iki yaşına kadar emzirmek sağlık boyutu gerçekten önemlidir. Çocuğun dirençli bir bünye kazanması için, lakin manevi boyutuda azımsanmayacak derecede önemlidir. Çocukla anne arasındaki manevi bağı kuvvetlendirir. Sadece karnı doysun demek değildir.