- Cinlere Karşı Dua

Adsense kodları


Cinlere Karşı Dua

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 3 January 2010, 10:13 pm GMT +0200
Cinlere Karşı Dua


îbn-i Sa´d ve Beyhakî Ebu´I-Aliye´den naklen Hâlid bin Velîd´in şöyle dediğini rivayet eder: Ben Peygamber´e (s.a.v.) mürâcât ederek de dim ki: "Ey Allah´ın Resulü, geceleyin cinlerden biri ansızın gelip beni korkutuyor... Bana neyi tavsiye edersiniz?" Peygamber Efendimiz de bana şu şekilde dua edip Allah´a iltica etmemi tavsiye buyurdular:

"Allah´ım ben Sana, Senin o iyi veya kötü hiçbir varlığın dışına çıkamıyacağı kelimât-i tâmmeni vesile ederek, yeryüzünde gizlenen veya aşikâre olan, yeryüzünden yukarı çıkan veya yukardan yeryüzüne inen serlerden sığınırım ve ansızın gelip de beni korkutan şeyden de sığını rım... Ancak hayır ve iyilikle gelen hâriç... Ey Rahman olan Rabbim, bütün bunlardan beni Sen koru..." [2]

îbni Sa´d, îmrân bin Husayn´dan, babasının şöyle dediğini nakle diyor: "Ben Peygamberin (s.a.v.) yanından ayrılırken, ne dememi tavsi ye edeceğini sormuştum. O da bana: "Allah´ım beni nefsimin şerrinden koru ve bana doğru olana azmetmemi nasîb eyle!" dememi tavsiye etti. Ben de bu şekilde söyledim. Ben, bu şekilde söylerken henüz müslüman olmuş değildim. Fakat anîden müslüman olmak kararma vardım ve müslüman oldum. Sevinerek Hz. Peygamber´e koştum ve durumu ken disine müjdeledim..." [3]

îbni Sa´d Ebâ Bekir bin Muhanımed´den nakleder. O şöyle demiş tir: "Yılanlı Kayacıklar" denilen yerde, Abdullah bin Sehl´i yılan sokmuş. Peygamber (s.a.v.) ise: "Onu hemen Umara bin Hazm´a götürünüz" bu yurmuş. Oradakiler demişler ki: "Ey Allah´ın Resulü, o ölüyor!" Pey gamberimiz de tekrar: "Eğer siz onu Umara bin Hazm´a götürürseniz, o da ona okursa, Allah Teâlâ kendisine şifâ verir" buyurmuştur. Onu he men ona götürmüşler. O da onu okumuş. Allah da şifâsını lütfetmiştir."

Yine Îbni Sa´d, Sehl bin Ebû Has´ama´dan rivayet ediyor. O şöyle diyor: "İçimizden birini ´Yılanlı Taşlık" denilen yerde yılan sokmuştu... Amr bin Hazmın ona okumasını istediler. O ise okumak istemedi. Pey gamber Efendimiz oraya gelince ondan izin istenildi. O da: "Bakayım ne okuyacaksınız! Okuyacağınız şeyi bana arz ediniz" buyurdu. Arz etti ler... O da izin verdi." [4]




[2] Bu dua, Cebrail (a.s.)´ın inip Peygamberimizi öğrettiği ve Peygamberimiz´in kendisi için de okuduğu duanın aynıdır.

[3] Bu hadisin aslı şöyledir: Peygamberimiz İmran´a: "Sen kaç ilâha tapıyorsun?" diye sordu. Imran da: "Yedi ilâha: Biri gökte, altısı da yeryüzünde" dedi. Peygamberimiz: "Bir korkun veya dileğin olsa, hangisine yönelirsin?" dedi. Imrân: "Göktekine" cevabını verdi. Peygamberimiz: "Öyleyse her zaman göktekine ibâdet et, yeryüzündekileri bırak" buyurdu. Sonra, yukarıdaki o iki dua cümlesini öğretti.

[4] Peygamberimiz, böylece hastalara okunan duaları kontrol eder, uygun olanla rına, yani şirk bulunmayanlarına izin verirdi.

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/333-334.



Zeynep7D
Wed 16 April 2014, 01:10 pm GMT +0200
Allah bizleri bütün kötülerin ve kötülüklerden korusun :

Kul e'uzü birabbinnâsi. Melikinnâsi. İlâhinnâs. Min serrilvesvâsilhannâs. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi. Minelcinneti vennâs.


1.
De ki: sığınırım ben insanların Rabbine,
2. İnsanların Melikine [mutlak sahip ve hakimine],
3. İnsanların İlahına.
4. O sinsi vesvesenin şerrinden,
5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allah'a sığınırım!



selenay siynem 7/D
Wed 16 April 2014, 03:50 pm GMT +0200
zeynep beni bir konuda da bilgi sayibi yaptın

yunushan7d
Wed 16 April 2014, 05:14 pm GMT +0200

Felak ve Nas.
Felak:
Kul eûzü birabbilfelak.

Min şerri mâ halak.

Ve min şerri ğâsikin izâ vekab.

Ve min şerrinneffâsâti fil’ukad.

Ve min şerri hâsidin izâ hased.

1. Sonsuz kerem ve rahmet eden ALLAH 'ın adıyla (okumaya başlıyorum.)

2. (Biz her çağın müslümanına şöyle diyoruz) De ki: Mahlûkların Rabbine sığınmayı dilerim.

3. (Yani) O'nun yarattıklarının (iç ve dış) kötülüğünden,

4. Karanlıklar meydana getiren ve ortalığı karanlıklara boğanın kötülüğünden,

5. (İnsanlar arasındaki) bağları (koparmak için) üfürenlerin kötülüğünden,

6. Haset etmeye girişen hasetçinin kötülüğünden, (ALLAH'a sığınırım).

Nas:
1. De ki: sığınırım ben insanların Rabbine,
2. İnsanların Melikine [mutlak sahip ve hakimine],
3. İnsanların İlahına.
4. O sinsi vesvesenin şerrinden,
5. O ki insanların göğüslerine (kötü düşünceler)fısıldar.
6. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin şerrinden ALLAH'a sığınırım!

Tam Metinli Manası

De ki:insanların kalplerine vesvese  sokan [insan ALLAH'ı andığında] pusuya çekilen  cin ve insan şeytanın şerrinden insanların Rabbine , insanların Melikine [mutlak sahip ve hakimine] . insanların İlahına sığınırım.)

Sûrelerini okuyunca kötülükler ve cinler gidiyor diye biliyordum.Bu bilgilerde yardımcı olacaktır bazı arkadaşlarımıza,Bazen iyi bişeyden bizi kışkırtan sesler,düşünceler oluyor bir felak ve nas okursak ve kendimizi o işe odaklarsak ve gerçekten ALLAHA'A inanırsak kötülükte kalmaz cinde,şeytanda... Ben buna inanıyorum.

Sevde38
Wed 16 April 2014, 05:30 pm GMT +0200
Cin deyince aklıma hep sirke gelir. Büyükler kokusunu sevmediğini söylerlerdi. Ben ise, salataya katıyor, temizlik malzemesi olarak kullanmaya dikkat ediyorum.
Yiyecekleri açıkta bırakmayın pisletir de derlerdi. Şimdi düşünüyorum da küçükken  öğrenilenler akılda nasıl da yer ediyor.

RAMAZAN 7/D
Wed 1 April 2015, 03:34 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü  .CİNLERİN her türlü zarar veren tesirlerine karşı Kur’ân-ı Kerîm’de bulunan bir iki dua âyeti, beraberce okunduğu zaman son derece tesirli olmaktadır.‘’Sad’’ Sûresinin 41. âyeti olan kısmı Eyyûb aleyhisselâm okumuştur. "Mü’minun" Sûresinin 97 ve 98. âyetleri olan kısmı ise Cenâb-ı Hak tarafından Rasûlullah sallâlahu aleyhiveselleme öğretilmiştir.
CİNLER tarafından kandırılmış bulunan herkes bu duaya devam hâlinde çok büyük faydalar görür.

Kaan8/B
Wed 1 April 2015, 04:29 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Felak ve Nas sureleri okunmasi. iyi oluyor bu gibi durumlarda

yagmur_7-c
Wed 1 April 2015, 05:44 pm GMT +0200
Ve aleykum selam:
"Allah´ım ben Sana, Senin o iyi veya kötü hiçbir varlığın dışına çıkamıyacağı kelimât-i tâmmeni vesile ederek, yeryüzünde gizlenen veya aşikâre olan, yeryüzünden yukarı çıkan veya yukardan yeryüzüne inen serlerden sığınırım ve ansızın gelip de beni korkutan şeyden de sığını rım... Ancak hayır ve iyilikle gelen hâriç... Ey Rahman olan Rabbim, bütün bunlardan beni Sen koru..." [2]

Bu peygamber efendimiz sav söylediği hadis ,Kuran'da bulunan Na suresinin açıklamasıdır..Rabbim cinlerin ve kötülüklerden korusun inşallah..

ikranur 7d
Thu 11 June 2015, 04:54 pm GMT +0200
cinlere karşı okuyabileceğimiz dualardan birisi nas dır. hatta sadece cilere karşı değil görülmeyen yani bizlerin gönlüne şüphe düşüren varlıklara karşı okuyabiliriz. Paylaşım için Allah razı olsun.

Bilal2009
Thu 11 June 2015, 06:26 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh , Butun canlilarin serrine karsi Rabbim (celle celaluhu) bizleri muhafaza eylesin.

ikranur 7d
Sun 14 June 2015, 09:06 pm GMT +0200
Paylaşım için Allah razı olsun.

muratyiğit7-b
Thu 12 November 2015, 02:25 pm GMT +0200
Selamün aleküm Allah dualarımızı ve kkıldığımız namazları kabul etsin.Âmin

damla6d
Thu 12 November 2015, 02:32 pm GMT +0200
Selamun aleykum.Genellikle nas ve felak okunuyor.Gerçi ben de okuyorum.Felak ve nas sueleri gerçekten koruyormuş.Annemde okur.Zaten olayın gelip geçmişliği var.İnternette ve haberlerde çıkan şeyler.

Sümeyye Şahiner7B
Thu 12 November 2015, 04:31 pm GMT +0200
Allah'ım sana şükürler olsun YaRabbim . Bu dualarıda öğreniriz inşAllah . Allah bizi kötü cinnlerden ve kötü şeylerden korusun inşAllah .Allah razı olsun hocam . Sizin sayenizde karanlıktan çıkıp aydınlığa ereceğiz inşAllah . Bizim dinimiz islam olduğu halde hakkında neredeyse hiç bir şey bilmiyoruz . Allah affeylesin inşAllah .Allah günahlarımızı affetsin . Dua  edelim . AMÎÎN .

melda 6D
Thu 12 November 2015, 04:37 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Şerlerden korunmak için Nas ve Felak surelerini okuyalım inşallah. Rabbim şerlerden bizi korusun inşallah. Allah c.c razı olsun.

Sümeyye Şahiner7B
Mon 7 December 2015, 09:14 pm GMT +0200
Ve Aleykumüsselam ;
 Akşam sabah öğle yatsı her öğün her gün insanın yanında bazı görülmeyen (cinler,meleklere) bulunur . Kötü cinlerden korunmak için en güzel dualar Felak ve Nas sûreleridir . Allah her bir şey için dua veya onun kolaylığını vermiştir .Bizim  Allah'a şükretmemiz ve ona ibadet etmemiz gerekir . Allah bizleri güzel , iyi kullarından eylesin Allah dualarımızı kabul buyursun Amin İnşAllah

Rüveyha
Sun 17 January 2016, 09:00 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah..Efendimizin bu mübarek duasını İnşaAllah bizler de edenlerden oluruz.Rabbim razı olsun

Melike Üstün 7/B
Thu 10 March 2016, 08:37 pm GMT +0200
Her konuda Allahın rahmetine sığınmalı ve böylelikle kötü varlıklardan kurtulmalıyız.Çok etkileyici bir yazı olmuş..

selma 8-D
Fri 17 June 2016, 12:31 pm GMT +0200
Rabbim bizleri ciblerin ve şeytanın şerrinden korUsun inşaallah korunmak için nas ve felak surelerini okuyalım inşaallah
Allah RAZI OLSUN...:)

Yağmur Gmş
Fri 17 June 2016, 02:00 pm GMT +0200
Bismillah...
Cinlere karşı bizler bu duaları okumalıyız. Genellikle bu duaları ezbere biliyoruz. Ama ezberleriz inşallah... Rabbim cc. korusun bizleri inşallah...

melda 6D
Fri 17 June 2016, 02:54 pm GMT +0200
Selamun aleykum . Dualardan ayrılmayalım . Korkuluğu zaman nas ve Felak sürelerini okuyabiliriz. Rabbim serlerden korusun.

Lal-i Hal
Fri 17 June 2016, 03:25 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.bu gibi durumlarda hadiste gecen dua disinda bir de  Efendimzi felak ,nas ve ayetel kursi ile Allah tan yardim dilememizi  tavsiye ediyorum.Allah razi olsun paylasm icin.