- Çin seddini aştık

Adsense kodları


Çin seddini aştık

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Thu 23 September 2010, 03:31 pm GMT +0200
Çin seddini Ülker'le aştık     

Türk gıda devi Ülker'i de bünyesinde barındıran Yıldız Holding tarafından 2,5 yıl önce satın alınan dünyaca ünlü Belçikalı çikolata markası Godiva, yeni pazarlara girmeyi başardı.

Eski sermayedarının ana işinin çorba olduğunu, o yüzden Godiva'nın dünyaya açılamadığını aktaran Godiva Chocolatier Üst Yöneticisi (CEO) Jim Goldman, yeni sahibi Ülker'den aldığı sinerji ve yönetim desteği ile kısa sürede Çin dâhil birçok ülkeye girdiklerini ifade etti.

Her ay düzenlenen 'CEO Club' toplantısı için İstanbul'a gelen Goldman, 'en son Türk lokumu' olarak nitelediği Godiva'nın başarı hikâyesini anlattı ve Yıldız Holding tarafından alındıktan sonra markadaki gelişmeler hakkında bir sunum yaptı. Sunumunda yeni sermayedarları tarafından gördükleri desteği ifade eden Goldman, yönetim olarak özellikle Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den aldıkları pozitif enerjiye dikkat çekti. Daha önceki sahipleri Campbell Soup'un ana işinin çorba olduğuna değinen Goldman, "Campbell, Godiva'nın yurtdışına açılması için gerekli yatırımı yapmıyordu. Ancak Yıldız Holding'in küresel bazda son derece iddialı büyüme hedefi bulunuyor. Birçok ülkeye girmeye karar verdik, daha geçen sene Çin'deki ilk satış mağazamızı Şanghay'da açtık. Önümüzdeki günlerde ilk Godiva Cafe de Şanghay'da açılacak." sözlerine yer verdi. Bugün küresel bir lider olma yolunda ilerlediklerini belirten Goldman, birinci sınıf çikolata ürünlerinde lider olmak istediklerini, ürünlerinin 60 ülkede satıldığını aktardı. Son 2,5 yılda son derece ciddi başarı elde ettiklerinin bilgisini veren Goldman, "Önümüzde daha gidecek çok yol var. Tüm dünyada çift haneli bir büyüme yaşıyoruz. Kârlılığımız da her geçen gün artıyor." şeklinde konuştu. Godiva olarak bir süre önce İstanbul'da bir satış mağazası açtıklarını hatırlatan Jim Goldman, "Burası dünyada şimdiye kadar yaptığımız en güzel dükkân." dedi.

Bir süre önce helal sertifikası aldıklarını hatırlatan Goldman, 2,5 yılda Murat Ülker'den çok şey öğrendiğini belirterek, "Başarılı çalışmamızın anahtarı; karşılıklı güven ve saygı. Hem Sayın Ülker'den hem de Yıldız Holding'den çok büyük destek aldım. Bir Türk lokumu olmaktan dolayı gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

ZAMAN