- Cennet

Adsense kodları


Cennet

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
derya
Tue 5 January 2010, 11:37 am GMT +0200
CENNET HAKKINDA

Cennetin var olduğunu ve şu an yedinci gökte olduğuna inanmak vacibtir. Cennetin evleri Gümüş Altın ve mücevherattandır. Evlerinin çamuru misk toprağı zaferan çakılları zümrüt ve yakuttandır. Elbiseleri hiç eskimez, Cennete girenlerin gözleri sürmeli olur,yüzlerinde ve vücutlarında hiç kıl olmaz boyları 52 m olur. Yetmiş çeşit elbise ve de altın ve gümüş çeşitleri giyerler her bir saatte yetmiş renge girerler. Cennetin kadın ve erkekleri kendilerini birbirlerinin yüzlerinden göğüslerinden ve bacaklarından görürler.

Eğer cennet hurilerinden birisinin eli dünyaya gelirse yeryüzü ve gökyüzünün arası onun ışığından parlar. Cennetteki her birine Yüce Allah (cc) yüz kişilik yeme içme ve şehvet gücünü verir. Yemekleri ter olup akar, o terin kokusu vücutlarda misk gibi kokar. Taharet balgam gibi kötü şeyler onlar için söz konusu değildir. Yanlarından Bal, süt, şarap ve su nehirleri akar herbirine 72 huri verilir hepside bakiredir. Güneşten daha güzel ve parlaktır, bacaklarındaki ilik bile güzellikelerinden dolayı görünür.

Cennette en az pay alan kişi evleri bahçeleri mülkü bin yıl mesafeliktir. Evleri yetmişbeş bin metre yüksek olur üç yüz hizmetçisi vardır. Üçyüz çeşit yemek onun için getirirler. Cennet ehli eğer canı meyve isterse Ağaçların dalları onların yanına gelir ve dilediğini yerler Canları yemek isterse anında sofra önlerine gelir. Cennetteki üzümün taneleri büyük karpuzdan daha büyüktür.

İçindeki ağaçların dalları altın gümüş, yakut ve mücevherattandır.İçindeki bazı hurileri yüce Allah miskianber kafur zaferan ve hayat suyundan yaratmıştır. Diğer huriler bile onlara aşık olur her birinin
göğsünün üzerinde şöyle yazılmıştır. Kim bizim gibilere sahip olmak isterse Yüce Allah (cc)’ın tâat ve ibadetini yapsın.

Cennetteki tahtlar altından ve 5400 m yüksekliktedir. Yakut ve mücevheratla süslenmiştir. Tahtın üstünde olan kişiden her taraf görünür. Yüce Allah (cc) onları tahta çıkartmak ya da indirmek istediğinde taht onlar için iner ve yükselir. Cennet ehlinin başlarındaki tac yeryüzü ve gökyüzü arası kadar aydınlık verir. Kısacası Cennette öyle şeyler vardır ki gözlerin görmediği kulakların işitmediği ve de kalplerin tasavvur edemeyeceği yani vasf (tarif) edemeyeceği güzellikler vardır.

Cennet ehli cennete girdiğinde Yüce Allah (cc) onlara sorar bir şey ister misiniz’ Onlar da şöyle cevap verirler; ‘Ey Rabbimiz bizi Cehennem’den kurtardın Cennetine Koydun ve yüzümüzü ak çıkardın bundan sonra bize ne vereceksin’ İşte O zaman Yüce Allah (cc) kendiyle aralarındaki perdeyi kaldırır kendini onlara gösterir. Cennetteki bütün lezzetler Yüce Allah (cc)’ın görünmesi gibi hoş ve güzel değildir. Her Cuma günü Yüce Allah (cc) kendini Cennettekilere gösterir. Büyükler ise Yani Peygamberler,Sıddıklar ve Evliyalar günde iki defa Yüce Allah’ı görürler Ancak Yüce Allah’ın nasıl olduğunu kimse bilmez.