- Cenazenin kefenlenmesi

Adsense kodları


Cenazenin kefenlenmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
SevD@_GüLü
Tue 23 November 2010, 04:03 pm GMT +0200
     Cenazenin   kefenlenmesi

Cenâzenin yıkanıp kurulanmasından sonra, bedenini örtecek şekilde sarılan beze kefen denir. Cenâzenin kefenlenmesi, Müslümanların üzerine farz-ı kifâye olup bu işleme tekfîn denilir. Erkek ve kadınlar için farklı olmak kaydıyla kefenler üçe ayrılır:

Sünnet olan kefen; erkekler için gömlek, izâr ve lifâfe olmak üzere üç parça; kadınlar için bunlarla birlikte, baş örtüsü ve göğüs örtüsü olmak üzere beş parça bezdir.

İhtiyaç halinde, erkekler için izâr ve lifâfe olmak üzere iki parça; kadınlar için de bunlarla birlikte baş örtüsü olmak üzere üç parça bez ile yetinilir. Zorunluluk halinde ise, başka bir şey bulunmadığında, bütün vücudunu örtecek bir bezdir. Bunda erkek ve kadın aynıdır.

Kefenlemede kullanılan kamîs, gömlek anlamına gelmekte olup, boyundan ayaklara kadar cenâzeyi örten bezdir. İzâr, baştan ayaklara kadar örten bir bezdir. Lifâfe ise, baştan ayağa kadar olan ve kefenin en üstüne gelen parçasıdır. Bu, ayak ve baş tarafından bağlanması için biraz daha uzundur.

Kefenin beyaz renkli pamuk bezinden olması daha faziletlidir. Kefen olarak kullanılacak bez, çok basit ve adî veya çok pahalı olmamalı, ölünün mal varlığına uygun olarak alınmalıdır



Alıntıdır

ceren
Sun 29 October 2017, 03:32 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Cenaze anında ölü emir olduğu şekilde yıkanıp kefenlemelidir.Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim...

melda 6D
Tue 31 October 2017, 08:33 pm GMT +0200
Aleyküm selam . Rabbim hayırlı ölüm versin .  Ölen kişiye kefen giydirilir . Allah razı olsun .

admin
Thu 2 November 2017, 01:59 am GMT +0200
Allah razı olsun..