- Canım Hiç Ev İşi Yapmak İstemiyor

Adsense kodları


Canım Hiç Ev İşi Yapmak İstemiyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Mon 19 December 2011, 04:26 pm GMT +0200
Canım Hiç Ev İşi Yapmak İstemiyor

Şubat 2008 29.SAYI

Ben 21 yaşındayım. Annem birçok rahatsızlığından dolayı pek iş yapamaz oldu. Evin de genç kızı ben olduğum için asıl görev bana düşüyor. Yalnız benim büyük bir problemim var. Her gün düzenli iş yapmıyorum. Sadece canım istediğinde yapıyorum. Nedense çoğu zaman canım hiç iş yapmak istemiyor. Aslında istiyorum hem de çok istiyorum. Fakat kendimi çok tembel hissediyorum. Ve annemi de bu yüzden üzmüş oluyorum. Bu arada 4 yıldır sözleşmeli anasınıfı öğretmenliği yapıyorum. Ama mesleğimin beni etkilediğini zannetmiyorum. Annem bana hep “Kafanda bitir olayı. Ben tembel değilim, ben yapabilirim” diyeceksin der. Evet diyorum. Ama olmuyor... Bu benim için çok ciddi bir mesele. Lütfen bana yardım edin!

Özlem / Kocaeli

Özlem Hanım, annenizin rahatsızlığından dolayı istemediğiniz bir takım sorumluluklar omzunuza yüklenmiş. Her gün etrafı toparlamak göreviniz olabilir fakat her gün iş yapmak zorunda değilsiniz. Sözleşmeli öğretmen olduğunuzu söylüyorsunuz. Maddi durumunuz müsaitse haftanın bir günü evinize temizlikçi alabilirsiniz. Temizlikçiye haftanın bir günü normal günlük temizliği ayda bir de büyük temizliği yaptırabilirsiniz.

Ayrıca bu kadar iş yapmak istememenizin altında anneniz ve sizin yaşadıklarınızdan dolayı kendinizi kötü hissediyor olmanızdan kaynaklanan depresif bir durum da olabilir.

Bir şeyi hiç yapmak istemiyorsanız, kendinizi çok zorlamadan üstünüze düşen vazifeyi hiç olmazsa asgari düzeyde yapmaya çalışın. Bunun için de hem kardeşlerinizden destek alabilir, hem de maddi kazancınızdan bir kısmını ayırabilirsiniz.

Kendinizi üzmeden ve yıpratmadan işin bir ucundan tutmanız hem annenizi, hem sizi memnun edecek, emin olun. Ayrıca ileride kuracağınız yuva için tecrübe kazanarak daha huzurlu bir evlilik oluşturabilirsiniz. Olaya bu açıdan bakmak durumu kabullenme noktasında yardımcı olacaktır. Fakat iş yapmayı fazla külfet gibi algılayıp, kendinize sıkıntı verirseniz kadın kimliğine karşı öfke duyup, çatışma yaşayabilirsiniz.

Tembel olduğunuzu zannetmiyorum, sadece belki de ev işlerini asli göreviniz olarak görmediğinizden dolayı pek fazla iş yapma arzusunda değilsiniz.

Diğer bir husus da unutmayın ki, anne rızasını kazanmak için yaptığınız her iş Allah rızasını da size kazandıracağından günlük hayatınızda yapmak zorunda olduğunuz işler ibadet hükmünü alabilir. Zira annenin sizden razı olması aynı zamanda Cenab-ı Hakkın rızasına açılan bir kapıdır. Hepimizin hayatı imtihanlar silsilesiyle doludur. Her an imtihan içinde olduğumuz muhakkak, ancak bazen daha zorlu durumlarla karşılaşırız. Böyle zamanlarda duruşumuz daha sağlam olmalıdır. Umarım öğrenim hayatındaki başarınızı ilahi rıza için de gösterirsiniz.

Selamlar…

Yasemin UÇAL ABDULLAH

sümeyra
Mon 19 December 2011, 05:03 pm GMT +0200


      Diğer bir husus da unutmayın ki, anne rızasını kazanmak için yaptığınız her iş ALLAH rızasını da size kazandıracağından günlük hayatınızda yapmak zorunda olduğunuz işler ibadet hükmünü alabilir. Zira annenin sizden razı olması aynı zamanda Cenab-ı Hakkın rızasına açılan bir kapıdır.

      Olaya bu şekilde bakabilirsek,yaptığımız işleri ibadet neşvesi içinde yapmak ta mümkün olur..Ama olayın temelinde yatan,iş yapmaya alışmamış olmak yatıyor bence..Bunu yenmek te çok uzun zaman alabiliyor ne yazık ki..Rabbim işlerimizde kolaylıklar ihsan eylesin,inşaallah..

SevD@_GüLü
Mon 19 December 2011, 05:55 pm GMT +0200
sumeyra bacum çok doğru söylediniz anne rızasını kazanmak için yaptınız her işte Allah rızasınıda kazandırır..Allah razı olsun...

Zeynep7D
Fri 10 January 2014, 05:03 pm GMT +0200
Her insanın yaşamında imtihanlar vardır denildiği gibi. Bence de kendinin istemediği bir şeyi yapmak insanı depresyona sokar. En iyisi zorlamamak. Akışına bırakarak olayların düzeleceğini düşünerek hareket edilmeli ...

yagmur_7-c
Fri 10 January 2014, 05:13 pm GMT +0200
Annelerimizin bu zor durumlarında yanında olmalıyız ki annemiz çabuk iyileşsin hem de iş yapmak sıkılan çabuk vazgeçer hayattan sıkılır tembellik yapar kısacası bu yüzden siz siz böyle bir şey yapmayın.. Anneler babaları of bile çekmeyin günahınız kendi boynunuza...   ;) :D ;)

esratüz zehra 2
Fri 10 January 2014, 05:26 pm GMT +0200
bencede çok haklısınız anne rızasını kazanmak için yapılan hizmetler ibadet sayılır aten anne rızasının dinimizde çok büyük bir önemi var .Rabbim herkese anne rızasını kazanmayı nasip eylesin inşALLAH .