- Çalışmanın Hakkı

Adsense kodları


Çalışmanın Hakkı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Thu 4 August 2011, 05:13 pm GMT +0200
Çalışmanın Hakkı

Sultan Mahmud'un beyleri, Ayaz'ı çok kıskanırdı. Padişahın bir köleye bu kadar değer bir anlam veremezlerdi. Bir gün sultana, ''Kölen Ayaz'a, otuz adama verdiği kadar maaş veriyorsun. Ayaz'ın aklı ve iş becerisi otuz beye denk mi ki?'' diye sordular. Sultan Mahmud, bu soruya o anda cevap vermedi. Birkaç gün geçtikten sonra, beylerini alıp ava çıktı. Sultan, uzaklarda gördüğü bir kervanı işaret ederek, beylerden birine, ''Git sor bakalım, şu kervan hangi şehirden geliyor?'' Bey sorup geldi. ''Sultanım, Rey şehrinden geliyormuş'' dedi. Sultan, ''Peki, nereye gidiyormuş?'' deyince bey susup kaldı. Bunun üzerine sultan, başka bir beyini bu sorunun cevabını öğrenmekle görevlendirdi. O da gidip geldi. ''Efendim, Yemen'e gidiyormuş'' dedi. Padişah, ''Yükü neymiş?'' deyince, o da cevap veremedi. Bu defa sultan, başka bir beye, ''Sen de git, yükünü öğren'' diye emir verdi. Bey gitti geldi. ''Her çeşit eşya varmış. Fakat çoğunluğu Rey'de yapılan kâselerdenmiş'' dedi. Sultan, ''Kervan Rey'den ne zaman çıkmış?'' diye sorunca, o bey de şaşırıp kaldı. Padişah böylece, otuz beyden fazlasını bilgi almak için gönderdi. Beylerden hiçbiri de istenen bilgileri tam olarak getiremedi. Bunun üzerine Sultan Mahmud beylerine dönerek, ''Daha önce Ayaz'la beraber ava çıktığımızda bir kervan gördüm. Ayaz'ı kervanın nereden geldiğini öğrenmek için yolladım. Döndüğünde herhangi bir talimat vermemiş olmama rağmen, kervan hakkındaki bütün bilgileri doğru olarak bana bildirdi. Sorduğum soruların hepsine cevap verdi. Otuz beyin otuz seferde yaptığı işi, o bir seferde öğrenip geldi'' dedi. Beyler, sultanın Ayaz'a neden otuz beyin maaşına denk ücret vermiş olduğunu anladılar. Çekememezliklerinden dolayı pişman oldular. Sultana, ''Bu Allah vergisi bir anlayış. Çalışmakla elde edilemez'' dediler. Sultan Mahmud da onların bu sözüne karşılık, ''Hayat mücadelesinde başarısız olanlar, gerektiği gibi çalışmamış olanlardır. Başarı gayret ve çalışmanın karşılığıdır'' dedi.

mavi derinlik
Tue 9 August 2011, 10:45 pm GMT +0200
          Yüksek mevkiler herkesin hoşuna gidebilir ama her işin bir erbabı vardır.. Gönülde de öyledir.. Çok değer görenin muhakkak bu değeri görmesine sebep vardır... Allah Razı Olsun çok güzel kıssa..

saniyenur
Tue 9 August 2011, 11:08 pm GMT +0200
Başarı gayret ve çalışmanın karşılığıdır'' dedi.
Başarı bu öz cümle ile ne güzel ifade edilmiş.İnş bizim de dusturumuz çalışma, gayret ve Allah rızası olur.

HALACAHAN
Tue 15 March 2016, 05:04 pm GMT +0200
Sabırla çalışmanın gayretin, sonucu başarıdır.. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşaallah.. Onun rizasini kazanmak amacını olsun inşaallah.. Allah razi olsun ..

Yağmur Gümüş 8-B
Tue 15 March 2016, 05:10 pm GMT +0200
Bismillah. Amin.
Çalışan bir kişi sonunda o işi başarır. Ve güzel sonuçlar elde eder. Çalışmak her zaman insana iyi gelir.
Allah cc. razı olsun.

damla6d
Tue 15 March 2016, 06:24 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum..İnsanda çalışma azim duygusu vb. yoksa başarılı olması çok zor..Zaten alın teriyle kazanılmış bir şey haramdır..Rabbim alın teriyle bir şeyler kazanmış kimselerden eylesin bizi inşAllah..Rabbim razı olsun.#

mevlüde06
Tue 15 March 2016, 06:27 pm GMT +0200
Basarinin denklemini de cikarmia olduk boylece.
BAŞARI = Gayret + Çalışma

Allah razi olsun hoş bir payalsimdi


ceren
Sun 25 February 2018, 05:27 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ..

Sevgi.
Mon 26 February 2018, 01:36 am GMT +0200
Çalışan muhakkak sonunda başarıyı elde edicektir inşaAllah bizlerde  Allahın Rızasını kazanmak için herzaman gayretli azimli olanlardan olalım.