- Caiz Olmayan Bağış

Adsense kodları


Caiz Olmayan Bağış

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Thu 10 November 2011, 08:18 pm GMT +0200
34. Caiz Olmayan Bağış


îmam Malik der ki: Bizde hüküm şöyledir. Bir kimse, bir şah­sa karşılığını yalnız Allah'tan almak niyetiyle,bir bağışta bulun­sa ve bu bağışı da sahicilerle delillendirse bağış, bağışlananın olur. Ancak bağışlanan daha bağışı teslim almadan bağışlayan ölürse bağışlananın olmaz. Bağışlayan, bağış ettiğine dair şahit tuttuktan sonra, bağışı vermemek isterse, buna hakkı olmaz. Ba­ğışlanan dilerse bu bağışı ondan alır.
İmam Malik der ki: Bir kimse bir bağışta bulunsa, sonra bu bağıştan vaz geçse bağışlanan o kişinin bu bağışı kendisine yap­mış olduğuna şahitlik edecek bir kişi getirse, —hibe eşya olsun, al­tın, gümüş veya hayvan olsun— bağışlanana şahidinin şehadetiyle birlikte yemin ettirilir. Eğer yemin etmekten kaçınırsa, bağış
yapana yemin ettirilir. O da yemin etmekten kaçınırsa, bağışlana­na, bir şahidi olduğu takdirde iddia ettiği bağışı verir. Eğer bağış­lananın şahidi yoksa hiçbir hakkı olmaz.
imam Malik der ki: Bir kişi, sevabını Allah'tan isteyerek bir-bağışta bulunsa, sonra bağışlanan ölse, vereseleri onun yerine ge­çerler ve haklarını alırlar.
Bağışlayan, daha bağışlanan bağışı teslim almadan önce öl­se, bağışlananın hiç bir hakkı kalmaz. Çünkü, o kişiye bir bağış yapılmış, o da bu bağışı teslim almamıştır.
Bağışı yapan, bağışı yaparken şahitle delillendirdiği halde bağışı vermek istemese, buna hakkı yoktur. Bağışlanan istediği zaman (elinden) bağışı alabilir.

sumeyye
Wed 8 October 2014, 03:44 pm GMT +0200
s.a.. , bagis yaparken sahit tutanlarin bu konuyu bilmeleri gerekir..Önemli bilgiler.Rahman c.c razi olsun kardesim.

ceren
Sat 28 April 2018, 05:37 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Bir yere yardımda buluurken bağışda bulunurken hakkıyla ve sadece allahın rızasını gözeterek yapan kullardan olalım inşallah..

Sevgi.
Sun 29 April 2018, 11:27 am GMT +0200
Aleykümüsselam bir kimse ölmeden Allah rızası için bir bağış yaparsa kabul olur bağışı yapamadan ölürse o zaman kabul olmaz

Bilal2009
Sun 29 April 2018, 12:52 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri doğru işler yapanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun