- Bu Mübârek Ümmetin Al­lah Tarafından Korunması

Adsense kodları


Bu Mübârek Ümmetin Al­lah Tarafından Korunması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Thu 30 June 2011, 01:01 pm GMT +0200
BU MÜBAREK ÜMMETİN ALLAH TARAFINDAN KORUNMASI

80) Sevbân (r.a.)’dan rivayetle, dedi ki: “Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurdu:

“Yüce Allah (c.c.) benim için yeryüzünü top­ladı, ben de doğusunu ve batısını gördüm. Ümmetimin mülkü, yeryüzünün benim için Allah’ın topladığı mesafelerine dek ulaşacaktır. Bana iki tane hazine verildi: Biri kırmızı (altın) biri de be­yaz (gümüş). Ben Rabbimden: “Ümmetimi toplu helak[1] ile helak et­memesini, kendi dışlarından onların cemaatlerini parçalayıp onlara karşı savaşan düşmanı üzerlerine musallat etmeme­sini” dilerim. Rabbim de şöyle cevap verdi:

“Ey Muhammed! Ben bir hüküm buyurduğum zaman bu asla geri çevrilmez. Ben senin için, ümmetini toplu helak etmeyeceğimi ve kendi dışlarından onların cemaatlerini parçalayacak düşmanları üzerlerine musallat etmeyeceğimi söylüyorum. Müslümanlar birbirlerini öldürmeye ve birbirlerini esir etmeye kalkışma­dıkları sürece her tarafın düşmanı ya da = her yerdeki düş­man = bir araya gelse onlara bir zarar veremezler.”[2]

Hadiste geçen kırmızıdan murad altındır ve beyazdan murad ise gümüştür.

 
[1] Toplu Helak'tan maksat, kuraklık, deprem vs... bir afet gibi helak türleri olduğu söylenmiştir. Allah en iyisini bilir. (Mütercim).

[2] Müslim (2889).

sümeyra
Sat 20 April 2013, 11:00 pm GMT +0200


     Müslüman ülkeler birbirleriyle savaşıyor..Akla sığdırmak mümkün değil ama oluyor maalesef..Rabbim huzur ve selamet versin inşaallah..

Bilal2009
Fri 15 April 2016, 08:49 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetüllah. Rabbim bizlere bu ümmetten olduğumuz için değer bilmeyi nasip eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

halim
Thu 1 September 2016, 09:08 pm GMT +0200
Ve aleyküm selam; İnşaallah Efendimizin ümmetim Allahin affu mağfiret dilediği hayırlı insanlardan olmak duasiyla. . . Allah razi olsun

halim
Sun 11 September 2016, 10:23 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah Allahu teala tarafından korunan hayırlı ümmetlerden olur islamın sancağını taşıma şerefine nail olanlardan oluruz.

Allah razı olsun