- Bu hızla nereye ?

Adsense kodları


Bu hızla nereye ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
aysegul999
Thu 23 July 2015, 05:14 pm GMT +0200
BU HIZLA NEREYE?

Derya ŞAHİN
"Koş yoksa düşersin” diyordu bir reklam. Her şeyin hızla aktığı bir dünyada sadece reklamlar değil, etrafımızı kuşatan birçok unsur koşmazsak başımıza gelecekler konusunda korkutuyor bizi. Koş yoksa yalnız kalacaksın, koş yoksa başarısız olacaksın, koş yoksa geç kalacaksın... Hayatımız birilerinden/bir şeylerden geri kalma korkusuyla geçiyor. Bu panik yüzünden nereye yetişeceğimizi bilemez hale geldik. Ve yine bu panik yüzünden ne yaşadığımızı, nasıl yaşadığımızı düşünemez durumdayız. Çünkü durmak, düşünmek; zaman kaybetmek demek ve içinde bulunduğumuz maraton zaman kaybına müsaade etmiyor.

Şubat sayımızda hız seline kapılıp gitmemizin nedenleri ve sonuçlarını kapak dosyamıza taşıdık. Perihan Murat’ın hazırladığı dosyada güne hakim olan hız kavramı, psikolojik ve sosyolojik okumalar üzerinden ele alınıyor. Konunun detaylarını ise Sosyolog Nurhayat Kızılkan’la konuştuk. “Hızla Hazza Ulaşma Çabamız Haddimizi Aşıyor” diyen Kızılkan’ın sözleri, dikkatimizi meselenin fıtrata aykırı boyutlarına çekiyor.

Bu ay medya okumaları sayfalarımızda Charlie Hedbo olayının ardından yaşananlara dair bir değerlendirme göreceksiniz. Peygamberimiz’e (s.a.v) hakarete verilmiş bir cevap gibi okuyabilirsiniz bu yazıyı ama asıl cevabımız kültür ve naat köşelerinde yer alıyor. Ümmetinin baş tacı, kurtuluş ve iftihar vesilesi olan Peygamberimiz’e sevgimizi ifade ederken seçtiğimiz “gül”ün izlerini edebiyat dünyasında sürüyor Zehra Korkmaz. Bu aya özel yer verdiğimiz naat köşesinde de Ali Sözer, I. Abdulhamit’e ait bir naatı taşıyor sayfalarımıza. Varlık sebebimiz Efendimiz’e (s.a.v) saldıranlara en güzel karşılık onun sünnetini ihya etmek, ona salat ve selam getirmektir diye düşünüyoruz. O’nun (s.a.v) izinde bir ömür yaşayıp, sancağının altında buluşmak ve şefaatine nail olmak dileğiyle, Allah’a emanet olun.