- Bizden haberler

Adsense kodları


Bizden haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Tue 4 October 2011, 01:21 pm GMT +0200
BİZDEN HABERLER

Temmuz 2009 46.SAYI

ANKARA’DA SEMERKAND BİLGİ YARIŞMASI

AnkaraHanımlar Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Semerkand Bilgi Yarışmasıbu yıl da Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Soruların soniki yılın tüm sayılarının içinden titizlikle hazırlandığı yarışmaesnasında elektriklerin kesilmesine aldırmayan hanımlar, mum ışığındayarışmaya devam ederek, geride unutulmaz anılar bıraktı. Umre seyahatiile ödüllendirilen yarışmanın galibi Siteler bölgesi oldu.

TRABZON’DA AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERİ

GülaçanDerneği Trabzonlu hanımlara bir seminer düzenledi. Aile içi iletişimkonulu seminerin konuşmacısı dergimiz yazarlarından Neslihan Beyhan’dı.20 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen seminerde dört saat gibiuzun bir süre zarfında dinleyicilerin sorunlarına çözüm yolları sunuldu.

ANTALYA HİZMETLERE KOŞUYOR

Antalyalıgönül dostları Antalya Gökkuşağı Derneği’nin geçtiğimiz ay düzenlemişolduğu  kermeste buluştular. Semerkand yayınların satışa sunulduğukermeste, maharetli hanımların yaptığı yiyecekler de  damaklardatarifsiz bir tat bıraktı. Merkez ve ilçelerden gelen hayırseverleriniştirakiyle şenlenen kermesin ardından ayrıca  Adem Topal’ın katıldığıbir program düzenlendi. Program çerçevesinde Peygamberimiz’in (s.a.v)mucizeleri ve salavat getirmenin önemine değinildi. Dernek yetkilileritarafından kermes ve benzeri etkinliklerin süratle devam edeceği  veyeni projelerin  takip edileceği müjdesi verildi. 

ŞIRNAKTA BİR İLK DİYAR-I NUH’DA KERMES

Şırnak,Diyar-ı Nuh Gençlik Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 26-31 Mayıs 2009tarihleri arasında Şırnak merkezinde muhtaç aileler ve ihtiyaç sahibiöğrenciler yararına kermes düzenledi. Mayıs 2009 tarihinde resmi olarakkuruluşu yapılan Diyar-ı Nuh Gençlik Kültür ve Yardımlaşma derneğininyeni kurulmuş olmasına rağmen düzenlemiş olduğu ilk kermesi yoğun ilgigördü. Daha çok gıda, ahşap ve ev tekstili üzerinde yoğunlaşan hanımlarözenle ve büyük bir özveriyle hazırladıkları ürünleri Şırnaklılarınbeğenisine sundular. Dernek mensuplarının ve eşlerinin büyükfedakarlıkları ve yoğun çalışmaları göz kamaştırdı.

KOCAELİ’NDE AÇILAN KİTAP FUARI RAMAZAN BAYRAMIN’A KADAR DEVAM EDECEK

KocaeliKültür Sanat ve Eğlence Fuarı yaz aylarında uzun süreli olarak Kocaelihalkına hizmet veriyor. Bu yıl 5 Haziran’dan Ramazan Bayramı’na kadardevam edecek olan fuarda Semerkand Yayınları’nın tüm dergi vekitaplarına ulaşmak mümkün. Semerkand Kocaeli Temsilciliği’ninoluşturduğu ve beşinci kez kapılarını Kocaelililere açan Semerkandstandında, ziyarete gelen tüm müşterilere Semerkand Dergisi ve takvimihediye ediliyor. Stand yetkilileri tarafından bu hizmetin amacı 7’den77’ye herkesin Semerkand ile buluşması olarak açıklanıyor.

EDİRNE ÖĞRENCİLERİNE EL UZATTI

Buramburam tarih kokan bir şehir Edirne. Doksan iki yıl boyunca Osmanlıİmparatorluğu’na başkentlik yapmış bu vefakar şehir geçtiğimiz günlerdeMimar Sinan tarafından insanlığa sunulmuş görkemli bir eser olanRüstempaşa Kervansarayı’nda, Edirne Eğitim Kültür ve Sosyal YardımlaşmaDerneği öncülüğünde muhteşem bir kermese ev sahipliği yaptı. 1-4Haziran 2009 tarihleri arasında öğrenciler yararına düzenlenen bukermeste neler yoktu ki? Yöresel yiyecekler, çeyizlik eşyalar, giyimeşyaları ve daha neler neler… Hanımların el emeği göz nuru ilehazırlayıp sunmuş oldukları birbirinden güzel ürünlere, Edirnelileryoğun ilgi gösterdi. Kimisi bir yandan hazır gelmişken bu fırsatıkaçırmayıp tarihi mekanda çayını, hediye edilen Semerkand dergisieşliğinde yudumlarken kimisi de yaklaşık yüz altmış yıllık çınarağacını pür dikkat izliyordu. Aslında bu mekanda insanlık geçmişiylebuluşuyordu… Belki de bu nedenle kermese katılan herkes, buhayırseverliğe iştirak edilmesini  canı gönülden arzuluyordu. Çünküfarkındaydılar ki o çınar ağacı da bir zamanlar bir fidandı. Büyükleronun elinden tutmuş, bugüne gelmesine vesile olmuşlardı. Şimdi sırakendilerindeydi. Geleceğin çınarları olacak olan bugünün gençliğineyatırım yapma sırası…