- Bizden haberler

Adsense kodları


Bizden haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 16 September 2011, 10:54 am GMT +0200
BİZDEN HABERLER

Mart 2010 54.SAYI

ZEYTİNBURNU’NDA SEMERKAND PROGRAMI

Geçtiğimiz ay Zeytinburnu’nda Semerkand kahvaltı programı düzenlendi. Rukiye Genç’in açılış konuşmasıyla başlayan program, dergimiz yazarlarından Rabia Suluk’un “Eğitim-Hizmet-Semerkand” konuşmasıyla devam etti. Öğrencilerin yararına bir çok gelinlik, kürk ve bir ipek seccadenin açık arttırma ile satıldığı programa ilgi oldukça yoğundu. Program sonunda dergi abonelerine çekilişle büyük küçük pek çok hediye verildi.

KOMPOZİSYON YARIŞMASI

Devran İzcilik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen “Yalan ve Dürüstlük” konulu kompozisyon yarışmasının sonucu açıklandı. 14 Şubat Pazar günü Devran İzcilik Kulübü’nde yapılan ödül töreninde birincilik ödülünü 7. sınıf öğrencisi Murat Naim Tuğlar alırken, ikincilik ödülünü Göksu Gençlik Kulübü’nden 6. sınıf öğrencisi Berke Bican, üçüncülük ödülünü de Bahçelievler İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü’nden 8. sınıf öğrencisi Ömer Bayraktar aldı. Yarışmaya katılımın beklenenin üstünde olduğunu belirten Devran Gençlik Kulübü Müdürü Abdussamet Köktaş; “Hem birincinin kulübümüzden çıkması hem de yarışmamızın ilgi görmesi bizi sevindirdi” şeklinde konuşturdu.

KAĞITHANE’DE SEMERKAND SEMİNERİ

Geçtiğimiz ay Kağıthane bölgesinde Semerkand eğitim ve tanıtım semineri düzenlendi. Semerkand hizmetlerini anlatan sinevizyon gösterimi ve Semerkand şiirlerinin sunulduğu programa yapılan sema gösterimi de renk kattı. Konuşmacı olarak programa katılan dergimiz yazarlarından Rabia Suluk; “okumanın önemi ve Semerkand yayınlarının vizyonu” hakkında bilgi verdi. Program Semerkand gönüllüleri ve dergi abonelerine verilen hediyelerle son buldu.

ANNE-ÇOCUK İLETİŞİMİ SEMİNERİ

Şişli-Beyoğlu bölgelerinin ortaklaşa düzenlediği “anne-çocuk iletişimi” konulu seminer geçtiğimiz ay Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Semerkand gönüllülerinin organize ettiği seminere davranış bilimci Zekiye Çapan katıldı. “Anne; sevgidir, güvendir, kabuldür, empatidir…” diyen Çapan, konuyla ilgili olarak Semerkand Aile Dergisi’nden örnekler verdi. Program, dergi satışı ve katılımcılara verilen sürpriz hediyelerle son buldu.

İZMİRLİ BAYANLARDAN UMRE ÖDÜLLÜ SİYER YARIŞMASI

İzmir Semerkand gönüllüsü bayanlar 27 Şubat’ta Semerkand ve Semerkand Aile dergilerinin içeriğiyle ilgili bir bilgi yarışması düzenledi. Semerkand gönüllüleri yarışmada dereceye giren bayanların 27 Mart’ta “siyer” bilgileriyle tekrar yarışacağını ve birinci olanın ödül olarak Umre’ye gönderileceğini bildirdi.

KONYALILARA “GÖNÜL BAĞI DERNEĞİ”

Konya Selimiye Vakfı yeni bir yapılanma ile “Gönül Bağı Derneği”ni kurdu. Derneğin açılışı 25 Şubat’ta Mevlit Kandili vesilesi ile gerçekleşti. Tüm Semerkand gönüllülerinin davet edildiği açılışta, hizmetlerin artık “Gönül Bağı Derneği” çatısında devam edeceği bildiril