- Bizden Haberler

Adsense kodları


Bizden Haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 22 August 2012, 02:35 pm GMT +0200

BİZDEN HABERLER

Haziran 2012 81.SAYI

Zeynep ÖZEL


SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ: “EZAN SESİ GÜRÜLTÜ DEĞİLDİR”

Erzurum gibi dindarlığıyla bilinen bir şehrimizde yaşayan bir profesör, ezan sesini disko ya da sanayi sesleriyle karıştırmış olacak ki savcılığa şikayette bulunup “Ezan sesi yasal sınırın üzerindedir. Her gün beş kez bu sese maruz kalmak insanın ruh ve beden sağlığı üzerinde olumsuz etkilidir” demiş. Profesörün başvurusunu değerlendiren savcılık “İslam dininin önemli sembollerinden biri olan ezanın gürültü olarak nitelendirilemeyeceğini” belirtmiş. Savcılık gereken cevabı vermiş.

ÇOCUK GELİNLER ARTIK OKULDAN ATILMAYACAK


Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir düzenleme yaparak tartışmalara neden olan “çocuk gelinlere” otomatik lise ayarı getirdi. Böylece yönetmelik taslağındaki “Lisede okurken evlenen çocukların okulla ilişiği kesilir” maddesi çıkartıldı. Mahkeme kararıyla, istisnai olarak en erken 16 yaşında ya da ailesinin izniyle 17 yaşında evlenen gençler otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Böylece hangi surette olursa olsun öğrencinin okulla işliği kesilmeyecek.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ DÜZENLİ OLARAK TV BAŞINDA

Aynı cümleyi “İlkokul öğrencileri kütüphanelerde, sergilerde vb.” şeklinde kurmak isterdik ama ne yazık ki yapılan araştırmalar bizi haksız çıkarıyor. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden iki öğretim üyesinin yaptığı araştırmaya göre ilköğretim çağındaki çocukların %50’sinden fazlası gününün 5 saatini TV başında geçiriyor. Dizilerin reytinglerinin hiç de fena gitmediğini düşünürsek asıl suçlunun çocuklardan çok ebeveynlerin olduğu görülüyor.

KIRMIZI KURDELEYİ KİM ERKEN TAKACAK

Bu yıl başlayacak olan 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında 66 ayını (5,5 yaş) dolduran minikler de okula gidecek.  Minik yaşta okula başlayacaklar için Milli Eğitim Bakanlığı yeni yönetmelikler hazırlıyor. Buna göre çocuk gelişim uzmanlarının önerileri doğrultusunda, yeni müfredatta okuma yazma becerileri bir sonraki yıla ertelenecek. İlk yıl çocukların anlama ve çizme becerileri geliştirilecek. Mevcut müfredata göre 60-72 ay grubunun özellikleri göz önünde bulundurularak, ikinci yılın ikinci yarısından itibaren okuma yazmaya başlayacak. Birinci sınıfı bitirmek üzere olan bir çocuğun okuma yazma öğrenmemiş olmasının normal bir aşama olduğu velilere anlatılmaya çalışılacak. Öyle ya 1. sınıfın Kasım ayı geldi de bir çocuk daha okuma yazma öğrenmediyse bir telaş sarardı anneleri. Okumayı ilk söküp kırmızı kurdeleyi almaya çalışacağız derken kendimize ve çocuklarımıza biraz haksızlık etmişiz anlaşılan.

YEDİKLERİMİZ HELAL Mİ?

Zaman gazetesinde yer alan bir demecinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Beşer tüketici olarak neyi nerden aldığımızı bilmemiz gerektiğini söyledi. Son zamanlarda et ve tavuk ürünlerinde bazı kesimhanelerde fıkhi hükümlere uygun bir şekilde kesim yapıldığını ancak henüz bu konuda yeterli kadar hassasiyetin gelişmediğini belirten Beşer, herkesin yediğinden sorumlu olduğunu ve helal sertifikalarının gıdalara genellikle fıkhi açıdan ziyade kimyasal açıdan incelenerek verildiğini belirtti. Öte yandan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, helal sertifikası alan kurumlara yılda iki kez habersiz kontrol düzenleyeceklerini, İslam ülkeleriyle helal gıda konusunda ortak standartlar oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

YUVALARDAKİ 7 BİN ÇOCUK AİLELERİNİN YANINA DÖNDÜ

Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na (SHÇEK) bağlı yurt ve yuvalarda barınan 12 bin çocuktan 7 bin 645’inin son 3 yılda ailelerinin yanına döndüğü belirtildi. SHÇEK, “Aile Yanında Destek Projesi” kapsamında yurt ve yuvalarda barınan çocuklardan şartları uygun olanları ailelerin yanına yerleştiriyor. Her ay ailelere yapılan 441 lira ödemeyle uygulama destekleniyor. Çocuğun okul ve sağlık masrafları yine SHÇEK tarafından karşılanıyor. Bu uygulama sayesinde pek çok aile çocuğunu geri kazanırken bazı aileler de çocuklarını yuvaya vermekten vazgeçti.

ORDUEVİNDEKİ DÜĞÜNLERDE KIYAFET YASAĞI KALKTI

Orduevindeki düğünlere artık başörtülü ve sakallı girilebilecek. Eski uygulamaya göre sadece yaşlılar sakallı ve başörtülü olarak düğünlere girebiliyordu. Bu yeni uygulamayla birlikte, yıllar yılı halkın büyük bir kesimi için gizemli yerler olan ordu evleri artık kapılarını her kesime açmış olacak.

BİR YUMURCAK  NE İSTER
Bademcik ameliyatı sonrası kendine geldiğinde doktorlara “Benden her ne aldıysanız geri koyun onları” diye sitem etmek ister.
(Betül, 7 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ
Soğanlar gibi filizlenmiş sarımsakları da balkonda ki saksılara ekip, her derde deva taze sarımsak yetiştirebilirsiniz.                                       

AKLIMDAN ÇIKMIYOR
İki iş hakkında kafan karışırsa, hangisinin nefse ağır geldiğine bakarak, ona uy. Çünkü ancak hak olan nefse ağır gelir.(Ataullah İskenderi Hazretleri)