- Bizden Haberler

Adsense kodları


Bizden Haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 21 May 2012, 03:42 pm GMT +0200
BİZDEN HABERLER

Nisan 2012 79.SAYI

GÜLDER ÖĞRENCİLERİNE SEMERKAND’DAN HEDİYE

Gül Dibi Eğitim Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği bünyesinde Kur’an-ı Kerim öğrenen küçüklere Semerkand Çarşamba Temsilciliği tarafından hediye verildi. Semerkand dergisi Çarşamba temsilcisi Tacettin Olgun, amaçlarının çocukların moral ve motivasyonunu sağlamak olduğunu dile getirdi. Çocukların hem gönüllerinin hoş olması için hem de el becerilerini geliştirmesi için EDU Tip oyuncak grubundan çocuklara hediye verildiğini belirtti.

HER EVE BİR SEMERKAND

Semerkand gönüllüleri Semerkand’ın bilinirliliğini artırmak için “Her eve bir Semerkand” projesi başlattı. Dörder kişilik iki ekipten oluşan gönüllüler İstanbul Güzelyalı Mahallesi’nde ev ev dolaşarak hazırladıkları hediye paketleriyle kapıları çaldılar. Mahalle sakinleri de tatlı bir şaşkınlık yaşayarak Semerkand’ı tanıma fırsatı buldu. Ekip 2 saatte 750 haneyi bitirerek hediyeleri dağıttı.

UKBA GÖNÜLLÜLERİNDEN SEMERKAND’A ZİYARET

UKBA Derneği’nin misafirleri olarak Türkiye’ye gelen Semerkand Bosna gönüllüleri Semerkand’a gelerek çalışmaları yerinde gördüler. Tüm birimleri tek tek gezip bilgi alan misafirler Semerkand’ı ziyaret etme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Grubun lideri Molla Said “Burada bulunmakla sanki kendi memleketimizde bulunuyoruz. Çok huzurlu anlar geçirdik. İslam aleminin bu tür hizmetlere ihtiyacı var” dedi. Semerkand yazarlarının ve dergilerin olduğu katı gezen ve grup adına konuşan Molla Said “Madem bütün yayınlar buradan çıkıyor, o zaman burası ayrı bir öneme sahip” dedi. Bu ziyaretlerin devamı olmasını istediklerini dile getiren ziyaretçiler teşekkürlerini sunarak Semerkand’dan ayrıldılar.

SOMALİLİ MİLLETVEKİLİ MAHMOUD MUALLİM YAHYA’DAN BEŞİR DERNEĞİ VE SEMERKAND ZİYARETİ

Somali Balıkçılık ve Deniz Kaynakları Komitesi Başkanı Mahmoud Muallim Yahya, Beşir Derneği’ni ve Semerkand Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Beşir Derneği’nin yaptıkları yardımlarla sıkıntılı zamanlarında yanlarında olduklarını dile getiren Mahmoud Muallim Yahya, kendisini en iyi şekilde ağırlayan Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Şanlı ve heyetine teşekkür etti.
Somali’deki yetimhane projesini geliştirerek, külliye haline getirmek istediklerini ve bunun için gayret sarf ettiklerini dile getiren Cevdet Şanlı Mahmoud Muallim Yahya’dan bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Şanlı “On öğrenciyle başlayacak olan bu programın kapasitesini gelecek sene elliye yükseltmek istiyoruz” dedi.