- Bizden Haberler

Adsense kodları


Bizden Haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 18 May 2012, 02:11 pm GMT +0200
BİZDEN HABERLER

Ocak 2012 76.SAYI

SEMERKAND’DAN TRAKYA’DA TEMSİLCİLİKLERE EĞİTİM

Temsilciliklere eğitim vermek üzere kurulan Pozitif  Dağıtım Eğitim Birimi, Trakya turunda temsilcilerle buluştu. Temsilcilerin motive edilmesi ve eğitilmesi için gerekli çalışmaları yapan eğitim birimi, ülke genelinde de çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Eğitime katılan temsilciler, kendileri için faydalı bir program olduğunu dile getirdiler.

SEMERKAND VAKFI’NDAN İMAM-I RABBANİ HAZRETLERİ’NİN (K.S) KABRİNE ZİYARET

emerkand Vakfı Temsilcileri Hindistan Serhend’de İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) kabr-i şerifini ziyaret etti. Afganistan padişahı Şah-ı Zaman tarafından yaptırılan ve etrafında camii, medrese ve İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) evlatlarının kabirlerinin bulunduğu Türbe-i Şerif’te ilk olarak İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) kabri ziyaret edildi. Ziyarette İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) torunlarından Muhammed Sadık da bulundu. S. Mübarek Erol ile bir süre sohbet eden Sadık, S. Mübarek Erol ve Semerkand Vakfı yetkililerini orada görmekten çok mutlu olduğunu dile getirerek ziyaretçilere “Hoşgeldiniz” dedi. Daha önce Türkiye’ye geldiğini belirten Muhammed Sadık, Türkiye’de İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin yolundan gidenlerin olduğunu ve bunun için Allah’a şükrettiklerini belirtti.

Semerkand Vakfı yöneticileri oradan İmam-ı Rabbani Cami’sini, İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) 3. Oğlu Muhammed Masum Hazretleri’nin (k.s) ve onun oğlu Muhammed Seyfeddin’in (k.s) kabirlerini ziyaret etti. Türbelerin yapılmasını sağlayan Afganistan padişahı Şah-ı Zaman’ın kabri de ziyaret edildi.  Daha sonra İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) yaşayan torunları Muhammed Sadık ve Muhammed Zübeyir ziyaret edildi. Görüşmelerin ardından S. Mübarek Erol İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin torunlarını Türkiye’ye davet etti. Beraberindeki yöneticiler son bir kez daha İmam-ı Rabbani Hazretleri’nin (k.s) ziyaret ederek dergahtan ayrıldılar.

BEŞİR DERNEĞİ VE VAN DOST KAPISI DERNEĞİ’NDEN VAN İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Beşir Derneği ve Van Dost Kapısı Derneği ortak bir çalışma ile Van’daki afetzedelerin yaralarını sarmak istiyor. İki dernek kendi aralarında protokol imzalayarak yardım çalışmalarının gücünü artırdı. Van Dost Kapısı Derneği Başkanı Kasım Öztunç  yapılan yardım kampanyaları için, depremin ilk gününden itibaren yardım çadırlarında depremzedelere sıcak yemek dağıttıklarını belirterek barınma konusunda ise devlete büyük iş düştüğünü dile getirdi.