- Bizden Haberler

Adsense kodları


Bizden Haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 29 March 2012, 03:18 pm GMT +0200
Bizden Haberler

Ekim 2007 25.SAYI

Ramazan fuarları ekim ayında devam ediyor

Ramazan dolayısıyla yurdun dört bir yanında açılan kitap fuarları, kitapseverler kadar yayın evlerini de memnun etmeye devam ediyor. Özelikle dini içerikli yayınların okuyucuyla buluştuğu fuarlarda sevilen yazarlarla tanışma imkanı da sağlanıyor. Semerkand, Pozitif ve Hacegan yayınlarının katıldığı fuarlar ekim ayında da devam edecek.
Ziyaret edebileceğiniz fuarlardan bazılarının yer ve tarihleri şöyle:

İstanbul: 11 Eylül’de başlayan Eyüp Sultan Fuarı’nı 10 Ekim 2007 tarihine kadar gezebilirsiniz. Eyüp Sultan Bulvarı’nda bulunan fuar akşam saatlerinde de açık.
Sultan Ahmet Camii avlusunda gerçekleştirilen Sultan Ahmet Fuarı 8 Ekim 2007 tarihlerine kadar açık olacak.
Ankara: 19 Eylül 2007’de, Kocatepe Camii avlusunda kurulan fuar, 8 Ekim 2007’ye kadar
Ankaralıların ziyaretine açık.
Eskişehir: Eskişehir bu Ramazan’ı iki ayrı fuarla karşıladı.
Eskişehir Merkez Tren İstasyonunda açılan fuarlardan ilki 12 Ekim 2007’ye kadar sürecek.
Tepebaşı’nda açılan ikinci fuar da yine 12 Ekim 2007 tarihine kadar Eskişehirlileri ağırlamaya devam edecek.
Sakarya: Sakarya Merkezde okuyucuyu kitapla buluşturan fuar 12 Ekim 2007 tarihine kadar Atatürk Bulvarı’nda ziyaretçileri için açık olacak.
Manisa: Manisa Merkezde 13 Ekim’de başlayan fuar 14 Ekim 2007’de son bulacak.

Bir tatlı huzur almaya geldik feshane’den

Eyüp Sultan Hazretlerinin komşusu Feshane’de Ramazan’ın ilk gününden beri bir tatlı huzur esiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde 13 Eylül – 14 Ekim 2007 tarihleri arasında düzenlenen “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri” unutmaya başladığımız değerlerimizi yeniden hatırlatıyor. Ramazan’ın manevi ruhuna uygun hazırlanan etkinlik, karnaval havasından uzak, ruhlara huzur veren bir atmosferde gerçekleşiyor. Kur’an tilavetiyle başlayan program İstanbullulara unutulmaz bir Ramazan coşkusu yaşatmaya devam ediyor. Karagöz-Hacivat, kukla gösterileri, Ramazan Dede’den Masallar, Keloğlan, İbiş, Nasrettin Hoca ziyaretçilerin neşesine neşe katıyor. Geleneksel Temaşa Sanatları ve Mehteran Konserleri ise Ramazan ayı boyunca her gün konuklara hoş saatler yaşatıyor. National Geographic’in ünlü fotoğraf sanatçısı Ömer Faruk Aksoy’un son 25 yılda çektiği Mekke-Medine fotoğrafları ile 1880’li yıllarda 2. Abdülhamid Han’ın çektirdiği Mekke-Medine fotoğraflarından oluşan “Gözden Gönüle: Mekke-Medine Fotoğraf Sergisi” de ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Miniklere özel iftar

Geleneksel Ramazan kültürünün yaşatılması amacıyla Ramazan’ın 3. haftasında düzenlenecek programda çocuklar anneleriyle iftar yapmanın keyfini yaşayacaklar. Minik Dualar Grubu’nun ve Ertuğrul Erkişi’nin konser vereceği programda çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılacak.

Sami Yusuf  Feshane’de


“Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri”nin ilk haftasına Sami Yusuf damgasını vurdu. Türkiye’deki ilk konserini Feshane’de veren Yusuf, izleyenlere hoş saatler yaşattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı “Binbir İstanbul Uluslararası Feshane Ramazan Etkinlikleri”nin organizasyonunu yapan Neva Yapım ve Organizasyon’un Genel Koordinatörü Ömer Faruk Tuna etkinlikle ilgili şunları söylüyor: “Günlük yaşantıya bir kalite getirmek ve geleceğe en güzel  Ramazan kareleri bırakmak için 32 gün süren uluslararası katılımın yüksek olduğu bir Ramazan iklimi yaşıyor ve yaşatmaya çalışıyoruz. ‘Kadim İstanbul’ hoşgörüsünü ilke olarak benimsedik. Ecdadın ruhlarını incitmeden, tüm İstanbulluların ve ziyaretçilerin ruhunu doyurmak için faaliyetler düzenlemeye çalışıyoruz. Ramazan-ı Şerif bizim felsefemizde eğlence ayı değil, ruhların arındığı, lokmaların ve sevgilerin paylaşıldığı bir tatlı huzur iklimidir.” Ramazan ayı boyunca Kadıköy, Üsküdar, Beşiktaş, Eminönü vapur iskelelerinden 17.00–24.00 saatleri arası karşılıklı seferlerle ücretsiz olarak Feshane’ye ulaşım sağlanacak.