- Bizden Haberler

Adsense kodları


Bizden Haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Tue 20 December 2011, 05:26 pm GMT +0200
Bizden Haberler

Şubat 2008 29.SAYI

İstanbul’da hanımlar aşureleriyle yarıştı

İpekyolu Derneği 19 Ocak’ta aşure şenliği düzenledi. Semerkand Aile’nin sponsorluğunu üstlendiği ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen şenlik hayli renkli geçti. Maharetine güvenen hanımların birbirinden leziz aşureleriyle yarıştığı programda Dr. Nevin Halıcı, Beslenme Uzmanı Münibe Erdoğdu gibi uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri görünüş, kıvam, lezzet gibi kriterlere puan vererek en iyi aşureyi seçti. Aşure gününün anlam ve önemine de değinilen programda katılımcılar standup gösterisiyle eğlendi.

Elazığ’da aşure programı göz doldurdu

Elazığ’da Semerkand görevlileri ve eğitim gönüllüleri 12 Ocak’ta aşure programı düzenledi. Aşure günü ve Muharrem ayının önemini vurgulamayı amaçlayan programda şiirden ilahiye,  kermesten piyese pek çok etkinlik gerçekleştirildi. Programda çocuklara da yer verildi. İlahi ve şiir sunumlarıyla büyüklere duygulu anlar yaşatan miniklerin bir de sürprizi vardı. Çocuklar aşure gününün kendi dünyalarında ne anlama geldiğini, çocuk dünyasında nasıl yaşandığını büyükleriyle paylaştılar.

Ben pişmanım esenler’de sahne aldı

İlk gösterimiyle ses getiren “Ben Pişmanım” adlı tiyatro 5 Ocak’ta İstanbul Esenler’de sahne aldı. Üniversite öğrencilerinin daha önce büyük beğeni kazanan performansları Esenler’de de takdir topladı. Ömrünü günah yolunda harcayan bir adamın tövbe etme öyküsünün anlatıldığı tiyatroda izleyiciler gözyaşlarına engel olamadı.