- Bizden Haberler

Adsense kodları


Bizden Haberler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 10 November 2011, 04:31 pm GMT +0200
Bizden Haberler

Temmuz 2008 34.SAYI

Almanya kuzey ruhr 2. bölge kermesi

Mayıs ayında Almanya’da yaşayan Türkler tarafından Bielefeld şehrinde Kuzey Ruhr 2. Bölge Kermesi düzenlendi. Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer, Arifan ilahi grubu ve Mehter takımının da yer aldığı kermeste şiir, ilahi ve marşlar katılımcıları coşturdu. Hediyelik eşya, giyim, çeyiz, takı, mefruşat, yiyecek ve içecekte Türk ürünlerine ulaşma imkanı sağlandı.

Almanya bundan önce Nisan ayında bir de kutlu doğum programına ev sahipliği yapmıştı. Köln şehrinde Avrupa Eğitim ve Semerkand Gençliği’nin düzenlemiş olduğu kutlu doğum programına yaklaşık 1200 kişi katıldı. Dr. Dilaver Selvi'nin sohbetiyle başlayan programın sunuculuğunu yapan Serdar Tuncer, anlattığı hikayelerle geceye renk kattı. İlahileriyle Hacegan İlahi Grubu, standup gösterisiyle de Recep Demirkaynak gecede yer alan diğer isimlerdi. 15:30'da baslayıp 21:00’e kadar süren program gurbetçilerimize memlekette yapılan kutlu doğum programını aratmadı.

Peygamberler şehrinde kermes


Şanlıurfa’da önemli hizmetlere imza atan Eyvan Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği  5-11 Haziran tarihleri arasında bir kermes düzenledi. Büyük ilgi gören ve şehir merkezinde gerçekleştirilen kermese halk ve esnafın da desteği büyük oldu. Hayır sever hanımların evlerinde titizlikle hazırladığı nefis yemekler ve tatlıların yanında esnafın gönderdiği eşyalar satışa sunuldu. Dernek yetkilikerince büyük bir memnuniyetle kabul edilen yardımlar, insanımızın hayır için tek yürek oluşunun göstergesi niteliğindeydi. Yiyecek ve giyecek ürünlerin ağırlıkta olduğu kermeste, her ikindi vakti Urfa’nın meşhur köftesinin yapılarak halka sunulması da ilgi uyandırdı.

Bir bebeğimiz oldu

Dergimiz yazarlarından Naciye Ünlü Şirin’in bir kızı oldu. Naciye Hanım ve eşini tebrik ediyor, Zeynep bebeğe bir ömür boyu sağlık ve huzur diliyoruz.