- Bir evi belli bir süre için peşin parayla kiralayıp da?

Adsense kodları


Bir evi belli bir süre için peşin parayla kiralayıp da?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 24 February 2015, 05:33 pm GMT +0200
Bir evi belli bir süre için peşin parayla kiralayıp da, süresi dolmadan evden çıkan kişi, oturmadığı günlerin kirasını geri alabilir mi?

Kira akdi, her iki taraf için de bağlayıcıdır. Kira süresi dolmadan taraflardan birisinin akdi tek taraflı olarak feshetmesi caiz değildir. Dolayısıyla bir evi belli bir süre için peşin parayla kiralayan, ancak süresi dolmadan çıkan kişi, anahtarı aldıktan sonra bir süre oturmayıp boş bırakması durumunda kiranın tamamını ödemek zorunda olduğu gibi (Merğinani, el-Hidaye, III, 232), erken çıkması durumunda da geriye kalan günlerin ödenmiş kirasını geri alamaz. Şayet kira bedeli peşin alınmamışsa, kiracı kalan süre içersinde oturmadığı günlerin kirasını da ödemek zorundadır.

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

halim
Sat 28 February 2015, 12:59 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; İnşaallah yaptığımız akidlerin sözlerine mühletlerine tüm kaide ve esaslarına uyup tam bir islam hukuku çerçevesinde yaşamayı bizlere nasip eyle yarabbi ...

allah razı olsun

ceren
Wed 4 March 2015, 09:52 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun kardeşim paylaşımdan.Peşin para ile bir evi belli bir süre için kiralayıp ve daha öncesinde çıkmak ve verdiği parayı alması dinen caiz değildir.Arada bir anlaşma vardır...

saniye
Wed 8 July 2015, 04:32 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam. İslam iki tarafı da mağdur etmemek adına ne güzel kurallar koymuş. İnş bu kurallara uyanlardan oluruz inş.

melda 6D
Wed 8 July 2015, 06:34 pm GMT +0200
Selamün aleyküm.Saniye b ablamıza katılıyorum hem de hak yememiş oluyor.