- Ben İslâmoğluyum

Adsense kodları


Ben İslâmoğluyum

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 20 July 2010, 02:48 pm GMT +0200
Ben İslâmoğluyum
 

2. İslâmiyet soy sop üstünlüğüne ve bununla övünmeye de son vermiştir. Ashab-ı Kiram'ın bulunduğu bir mecliste, Sa'd bin Ebî Vakkas, sahabenin ileri gelenlerinden bazılarına neseblerini (soylarını) saymalarını teklif etti. Kendisi de bu ara­da kendi soy ve sopunu baştan sona sıraladı. Topluluğun içinde İran asıllı Selmân-i Fârisî de vardı. Onun, Kureyş ileri gelenle­ri gibi övünebileceği meşhur bir nesebi yoktu. Soyunu sopunu teferruatlı olarak da bilmiyordu.

Hz. Sa'd, ona da nesebini saymasını teklif edince, O, bu tek­lifi son derece yadırgamış ve cevaben şöyle demişti: "Ben İslâmoğlu Selmân'ım.. Nesebimi sizin gibi bilmiyorum. Bil­diğim bir şey var, o da Allah'ın beni İslâm ile şereflendirdiğidir..."

Sa'd'ın lüzumsuz, aynı zamanda cahiliyet devri zihniyetini andıran bu nesep sayma teklifinden Hz. Ömer de rahatsız ol­muştu. Selmân'ın bu manidar cevabı o kadar hoşuna gitti ki, "Ben de İslâm oğlu Ömer'im" diyerek Hz. Selmân'ın cevabı­na nazîre yaptı.

Hâdiseyi Hz. Peygamber (s.a.v.) duyunca, o da Selmân'ın ce­vabını çok beğenmiş, "Selmân bendendir, benim ailem (ehl-i beytim)dendir.." buyurmuştur.

Hz. Peygamber, ayrıca Kureyş'in en soylu ailelerinin kızları­nı, azatlı kölelerden olan bazı sahabilerle nikahlayarak soy sop üstünlüğüne dayanan cahiliye zihniyetini yıkmıştır.[333]

Mevlüde
Wed 3 August 2016, 11:17 am GMT +0200
Selmani Farisinin cevabi cok manidar cok hos gercekten.
Allah onlarfan razi olsun.bizi Islam ile sereflendiren Mevlamıza da sonsuz hamdu senalar olsun.

yagmur_7-c
Wed 3 August 2016, 12:50 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
İslam 'da soy sop üstünlüğü ne de köle efendi üstünlüğü yoktur...Peygamber efendimiz sav de cahiliye devrinde bulunan soy  üstünlüğü de kaldırmıştır...Rabbim ırkçı davranan insanları doğru yola ulaştırsın inşallah...

Yağmur Gmş
Wed 3 August 2016, 02:14 pm GMT +0200
Bismillah...
Rabbim böyle dindar insanların yolundan bizleri ayırmasın. Hak yolundan hiçbir zaman ayrılmayalım inşallah...

Bilal2009
Wed 3 August 2016, 03:25 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri de soyu ile övünmeyen kimselerden eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.