- Bekke vadisinde yankılanan ses

Adsense kodları


Bekke vadisinde yankılanan ses

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Wed 11 May 2011, 05:19 pm GMT +0200
BEKKE VADİSİNDE YANKILANAN SES


Asırlar öncesinden Bekke vadisinde bir ses yankılanıyor: - Bizi, bu yalnız ve ıssız vadide bırakıp da nereye gidiyor­sun ey İbrahim?

İtimat ve tevekkül zirvesinin sahibi Hz. İbrahim'de, yan­kılanan sese cevap mahiyetinde hiçbir hareket yok. Zira o, sa­dece kendisine denileni yapıyor ve emre itaatten taviz vermek istemiyordu. Çünkü bu, ilahi bir yönlendirmeydi; asırlar son­ra geleceğinin muştusu verilen Son Nebi'nin şereflendireceği beldenin temeli atılacaktı.

Beri tarafta, teferruata muttali olmayan Hz. Hacer, ko­casını kendisinden uzaklaştıran her adımda ayrı bir korku yaşıyordu. Bunun için, yalnızlığın hicranını iliklerine kadar hisseden telaş dolu bir sesle yeniden seslendi:

- Ey İbrahim! Bizi bu yalnız ve ıssız vadide bırakıp nereye gidiyorsun?

Belli ki, geldiği istikamette gerisin geriye ilerleyen Hz.

İbrahim'den cevap gelmeyecekti. Kucağındaki biricik yav­rusuyla arkasından koşturmak beyhüdeydi. Sanki, yıllarca çocuk hasreti çeken ve dualannda Rabbinden çocuk dileyen Hz. İbrahim gitmiş; yerine bambaşka birisi gelmişti. Şüphesiz
böyle köklü bir değişim, ancak Rabbani bir yönlendirme so­nucu gerçekleşebilirdi. Bunun için Hz. Hacer:

- Sana böyle yapmanı Allah mı emretti, diye sordu.

O ana kadar hiç tepki vermeden ilerleyen Hz. İbrahim'­den, bu soruya mukabil güven dolu bir ses duyuldu:

- Evet!

Emreden O ise, koruyacak da O olacaktı. O'nun koruması altına girdikten sonra, ne bu ürperten yalnız vadilerdeki vah­şet ne korku veren yalnızlık ve ne de bir aile reisinin hima­yesinden mahrumiyet ürkütebilirdi onu. Onun için, arkasını dönüp kucağındaki yavrusuyla birlikte geri gelirken, dudakla­nndan şu kelimeler dökülecekti Hz. Hacer'in:

- Öyleyse O, bizi asla zayi etmez.'

Zaten bu cümle, aile reisiyle diğer fertlerin diyaloğundaki son noktayı oluşturuyordu. Artık Hz. İbrahim uzaklaşmış; Hz. Hacer de, minik yavrusu İsmaiiıe birlikte bırakıldıklan nok­taya geri dönmüştü.

ikranur 7d
Mon 1 June 2015, 09:19 pm GMT +0200
Paylaşım için teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Sevgi.
Mon 16 October 2017, 04:22 am GMT +0200
Bilgiler için Allah Razı olsun. Rabbimiz bizler için ne dilerse o olur. inşaAllah hakkıyla kul oluruz. Amin ecmain

🌹 LÂ İLÂHE İLLALLAH MUHAMMED'EN RESÛLULLAH 🌹