- Bediüzzaman’ın reçetelerini herkes anlamalı

Adsense kodları


Bediüzzaman’ın reçetelerini herkes anlamalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 3 October 2010, 12:32 am GMT +0200
Bediüzzaman’ın reçetelerini halk ve devlet anlamalı

VAN’IN Beşyol Meydanı’ndaki program şüphesiz Vanlılar arasında Bediüzzaman’ın bir kez daha yad edilmesini ve hatırlanmasını sağladı.

Meydanda programı izleyenler arasında Üstad’a bir şiir yazdığını söyleyip o şiiri okumak isteyen Hanefi Şengönül adlı bir Vanlı da vardı. Belediye’de çalışan Şengönül bizimle Canım Üstadım adlı şiirini paylaştı. Biz de sizinle paylaşalım: “Seni gördüm rüyamda / Sanki geldin yanıma / Nurlu yüzünü gördüm Canım Üstadım! / Ne saraylar isterim ben ne altından taç / Gönlüm sadece sana muhtaç Canım Üstadım / Göster bana gül yüzünü / Atayım içimdeki hüzünü / Sensiz bu dünya zindan bana Canım Üstadım!”

Vanlı bir devlet memuru olan Mustafa Özmuş da görüşlerini şu şekilde ifade ediyordu: “Bediüzzaman’ı kitaplarından tanıyorum. Bediüzzaman ömrünü iman hizmetiyle geçirmiş bir İslâm âlimi. Sadece bizim hemşehrimiz veya bu bölgenin insanı olduğu için değil, fikirleri, İslâma hizmeti ve eserleri yüzünden Bediüzzaman’ı seviyoruz. Bölgemizin ve bütün insanlığın problemlerine çözümleri var. Bediüzzaman reçeteyi yazmış, uygulamak da bize kalıyor. Onun sunduğu reçeteleri tam olarak algılayabilirsek eğer sonuca ulaşırız. Ama bu tek taraflı olmaz. Hem halk okuyup tatbik edecek, hem de devlet yönetimi bu fikirleri benimseyecek. Ancak o zaman sonuca ulaşılır. Bu hizmeti yapanlara da teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.”

Böylece Bediüzzaman Tanıtım ve Hizmet Tırı ekibi bir programını daha başarıyla tamamlamış oldu. Van’da istirahate çekilen ekibimiz bir sonraki programlarını icra etmek üzere Bitlis ve Batman’a hareket etmek üzere hazırlıklara başladı.


reyyan
Sun 3 October 2010, 12:51 am GMT +0200
Allah c.c. kendilerinden razı olsun güzel bir hizmet gerçekleştiriyorlar.Van denilince Üstadın Van kalesinden düştüğünde söylediği sözü aklıma geliyor gerçekten çok etkilemiştir beni  ''Davam'' biz bir yerden düşünce muhtemelen bacağım kolum ağrıyan uvzumuzu söyleriz ama Üstadımız Davam diyor çünkü tek düşüncesi, sıkıntısı, kaygısı davasından ibaret.

Allah c.c. razı olsun paylaşımınız için.Selam ve dua ile... 

ehlidunya
Sun 21 April 2013, 05:54 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;İnşaallah bizlerde manevi hastalıklarımıza üstadımızın yazdığı risalei nurlarla şifa buluruz allah bu tefsirlerden hakkıyla istifade edebilenlerden olmayı nasip eylesin İnşaallah bizlerde biryerlerden düşerken üstadımız gibi
davam davam diyenlerden oluruz cenabı hak istikametinden ayırmasın