- Bedir savaşı hakkında bilgi verir misiniz?

Adsense kodları


Bedir savaşı hakkında bilgi verir misiniz?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
Rüveyha
Sat 21 February 2015, 01:08 am GMT +0200
Bedir savaşı hakkında bilgi verir misiniz?


   Bedir Savaşı 13 Mart 624 cuma günü Müslümanlarla Mekkeli müşrikler arasında gerçekleşen ilk savaştır. Savaşın Müslümanlar açısından en önemli sebebi, Kureyşlilerin kendilerine işkence yapıp Hicrete zorlamalarıydı. Ayrıca Mekkeliler, Hicretten sonra Müslümanların geride bıraktıkları mallarını yağmalamışlardı. Müşrikler açısından bakıldığında ise, Medine’ye yerleşen Müslümanların, Mekkeli Kureyşlilerin kervanlarını takip etmeleri idi. Mekke’deki hemen her ailenin kervanlarda bir hissesi vardı. Bu da Mekkeli Kureyşliler arasında savaş için neden oluşturmaya yetmişti. Hicretten sonra Müslümanlar, geride bıraktıkları mallarının yağma edilmesine misillemede bulunmak için Kureyş kervanlarına saldırılar düzenlediler. Bu saldırıların birinde Müslümanlar, içinde bin deve ve yarım milyon dirhem değerinde ticari mal bulunan bir kervanı hedef almak istediler. Hz. Peygamber (s.a.s.) bu sefer için 313 kişilik bir kuvvet hazırladı, Bedir yakınlarına gelerek kervanı beklemeye başladı. Ancak kervanın lideri Ebu Süfyan, Müslümanların kervanı beklediğini öğrendi ve Mekke’ye haber yolladı. Ayrıca kervanın yolunu da değiştirdi. Müslümanların kervana saldırmaya hazırlandığı haberini duyan Mekkeliler, Ebu Süfyan’ın tehlikenin atlatıldığını haber veren ikinci mesajına rağmen Müslümanların üzerine yürümeye karar verdiler. Mekkeliler, oluşturdukları 1000 kişilik kuvvetle Bedir’e doğru yola çıktılar. İki ordu karşı karşıya gelince savaş başladı. Çarpışmaların ilerleyen aşamalarında müşrikler dağılma belirtileri gösterdi; komutanları Ebu Cehil öldürülünce de iyice dağıldılar. Savaş kesin bir şekilde Müslümanların galibiyeti ile sona erdi. Kur’an’da Bedir Savaşı’yla ilgili bazı ayetler olup bunlardan birisi şöyledir: “And olsun, siz son derece güçsüz iken Allah size Bedir’de yardım etmişti. O halde Allah’a karşı gelmekten sakının ki şükretmiş olasınız.” (Al-i İmran, 123)


mevlüde06
Sun 2 August 2015, 03:32 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah.Bedir de Muslumanlar kendilerinden sayica cok fazla musrikle karsi karsiya gelmesine ragmen Allahin yardimi ile savastan muzaffer cikmislardir..
Allah razi olsun Ruveyha abla faideli paylasimin icin

ikranur 7d
Sun 2 August 2015, 04:04 pm GMT +0200
ve aleykumusselam ve rahmetullah.rabbm her zmn muslumanlardan yana olmuş ve savaşlarda her zmn efendimizin ashabını ve inanları korumuş ve kollamıştır. binlerce şükürler olsun.. allahıma emanet olun.

Bilal2009
Wed 28 November 2018, 02:03 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim paylaşım için razı olsun

melda 6D
Wed 28 November 2018, 05:44 pm GMT +0200
Aleyküm selam . Rabbim ilmimizi arttirsin inşallah Allah razı olsun paylaşım için kardeşim

Fethiye Çopur Koü
Thu 29 November 2018, 12:10 am GMT +0200
"ALLAH'IM saygı duymayan kalpten, kabul olmayan duadan, doymadan nefisten ve fayda vermeyen ilimden sana sığınırım." Hadisi Şerif
Böyle faydalı bilgileri bizlere ulaştırdığiniz için Allah razı olsun...

Sevgi.
Thu 29 November 2018, 12:25 am GMT +0200
Rabbim hayırlısıyla ilmimizi artırsın inşaAllah
Bilgiler için Allah razı olsun