- Bedevi Adam ve Rasulullah (a.s.)

Adsense kodları


Bedevi Adam ve Rasulullah (a.s.)

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
beyzanur
Sat 5 December 2009, 10:38 pm GMT +0200
Bedevi Adam ve Rasulullah (a.s.)
 
Yabani bir çöl Arabı, Medineye girdi ve direk olarak ALLAHın elçisinden (gümüş ve altın) almak için Mescide geldi. İçeriye girdiği zaman Resül-i Ekrem (s.a.v) ashabı ve dostlarının kalabalığı arasındaydı, hacetini açıkladı ve bir bağış istedi. Resül-i Ekrem (s.a.v) ona bir şey verdi. Fakat o, kani olmayarak onu az buldu bunun üzerine çirkin ve uygunsuz sözler söyleyerek ALLAH?ın elçisine küstahlık etti, ashap ve dostlar çok öfkelendiler; neredeyse onu linç edeceklerdi fakat ALLAHın elçisi buna engel oldu.

Resul-i Ekrem (s.a.v), sonra onu eve götürerek bir yardımda bulundu. Bu arada Arap, Resül-i Ekrem (s.a.v)in durumunun, şimdiye kadar gördüğü reis ve devlet adamlarının durumuna benzemediği, onda mal ve mülkün toplanmamış olduğuna yakından şahid oldu.

Göçebe arap razı oldu ve teşekkür etti. O zaman Resül-i Ekrem (s.a.v) ona şöyle buyurdu: ?Camide ashabın ve dostlarımın öfkelenmesine sebep olan çirkin ve uygunsuz sözler söyledin. Onlardan sana zarar gelmesinden korkuyorum. Fakat şimdi yanımda teşekkür edici cümle söyledin, acaba aynı cümleyi, sana olan öfkelerinin ve rahatsızlıklarının aradan kalkması için cemaatin huzurunda söylemen mümkün müdür? Arap, ?bir sakıncası yok? dedi.

Ertesi gün Arap, mescide geldiğinde oradaydılar.

Resül-i Ekrem (s.a.v) cemaate döndü ve buyurdu :

- Bu adam bizden razı olduğunu söylüyor. Öyle mi?

Arap : Öyle dedi. Peygamberle yalnız olduğu zaman söylediği teşekkür cümlesini tekrar etti. ALLAH elçisinin ashabı ve dostları gülümsediler.

O zaman Resül-i Ekrem (s.a.v), cemaate dönerek şöyle buyurdu :

-Ben ve bu gibi adamların misali, devesi ürküpte kaçmakta olan bir adamın misaline benzer. Olayı görenler deve sahibine yardım etmek tasavvuruyla bağırarak devenin arkasından koşarlar. Bunu gören deve, daha çok ürküp daha çok kaçar. Devenin sahibi halka bağırarak: Kimsenin deveme bir şey yapmasını istemiyorum der, Devemi hangi yolla terbiye edeceğimi kendim daha iyi bilirim.

Halk takibi bırakınca, adam gider, bir avuç ot alarak geri döner, sonra yavaş yavaş devenin önüne gelir, böylece, bağırmadan, koşmadan otu göstererek yavaş yavaş devesinin yanına sokulur ve devesinin yularını ele geçirir.

Eğer dün sizi serbest bıraksaydım, şüphesiz ki bu bedbaht Arap öldürülürdü -Ve ne kötü halde öldürülmüş olurdu! Kafir ve putperestlik halinde - fakat size mani oldum ve bizzat yumuşaklıkla onu terbiye ettim

 

zahdem
Sun 6 December 2009, 02:14 am GMT +0200
allah rasulü(sav)nün her şeyde olduğu gibi yine örnek olmasının delili.

kardelen_vuslat
Sun 6 December 2009, 04:32 am GMT +0200
anam babam sana feda olsun YA RESULALLAH (S.A.V)....
ne kadar güzel ya kelimeler kifayesiz kalıyor onun güzel âhlakı zekası yanında....
RABBİM ebeden razı olsun kardeşimmm

akmina
Sun 6 December 2009, 10:41 am GMT +0200
Essalatü vesselamü aleyke ya RASULALLAH   Essalütü vesselamü aleyke ya men ALLEMEHULLAH

ceren
Thu 18 January 2018, 03:35 pm GMT +0200
Aleykümselam.Binler salatu selam peygamber efendimizin üzerine olsun inşallah.Bizleri de peygamber efendimiz gibi hoşgörülü,merhametli kullardan eylesin inşallah...

Sevgi.
Fri 19 January 2018, 02:07 am GMT +0200
Aleyküm Selâm Ve Rahmetüllahi Ve Berakâtühu
Peygamberimiz bizlere her konuda güzel örnektir. Oyüzden herzaman bunun bilincinde olarak Peygamberimiz'in hayatını kendimize rehber edinenlerden olalım inşaAllah. 🌹

İsra Mirac (Esra)
Thu 1 November 2018, 11:26 pm GMT +0200
Efendimiz kendi şahsına edilen hakaretleri hep affetmiştir. Onun kırmızı çizgisi İslam olmuştur. İslamı tebliğ ederken duyduğu hakaret ve yapılan işkenceleri bile affetmiş sabır göstermiştir. O böyle ahlak sahibi olmasaydı islamı bu kadar güzel temsil etmemiş olsaydı islam bu denli yayılabilir miydi? Cehalette ısrar eden bir topluluğa peygamber olarak gönderilmişken?

Esma Hamuş
Thu 1 November 2018, 11:32 pm GMT +0200
İşte Rasulallah ın örnek ahlakı.. Rabbim O'nun ahlakını örnek alan kullarından eylesin bizleri inşaallah.. Allah razı olsun kardeşim paylaşım için

Zehra.hunerli
Fri 2 November 2018, 02:20 am GMT +0200
Peygamberimizin iyilikle muamele etmesi bir kişinin hayatını kurtarmaya sebep oluyor Peygamberimizin bu kadar ince düşünceli ve sabırlı olduğu yönlerini örnek almalıyız gerçekten o zeki ileri görüşlü ve merhametli bir peygamber Rabbim bizleri de Peygamberimize örnek alanlardan eylesin inşallah Allah razı olsun

Bilal2009
Fri 2 November 2018, 03:11 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in izinden giden kullarından eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

ceren
Fri 2 November 2018, 03:27 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim. ..

Fethiye Çopur Koü
Sat 24 November 2018, 11:19 am GMT +0200
Senin doğrun, benim doğrum diye bir şey yok. İnsanın doğru bildiği yanlışlar vardır ve insan doğru bildiği yanlışlar yüzünden hata yapandır. En doğrusunu bilen Allah'tır. Allah razı olsun..