- Bebek yürüteçleri tehlike saçıyor

Adsense kodları


Bebek yürüteçleri tehlike saçıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 20 September 2011, 12:20 pm GMT +0200
Bebek yürüteçleri tehlike saçıyor

  Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Birinci Bebek Klinik Şefi Doç. Dr. Can Demir Karacan, ailelere, yürüteçlerin doğurduğu tehlikelerle ilgili uyarılarda bulundu.
Dr. Karacan, yürüteçlerin bebeklerin yürümeyi öğrenmesini kolaylaştırdığı kanısının yanlış olduğunu söylüyor. Karacan, çalışmaların birçoğunun bu araçların yürümeyi birkaç hafta geciktirdiğini ortaya koyduğunu ifade ediyor. Karacan, "Yürüteç kullanan bebekler, önce anormal bir yürüme biçimi kazanabilirler, fakat bu durum kısa süre içinde düzelir." diyor. Asıl sorunun bu araçların güvenilir olmamasından kaynaklandığına işaret eden Karacan, "Yürüteçler, çok sayıda bebeğin hastane acillerine getirilmesine yol açıyor. Çocuk, basamak/merdivenden düşüyor, boğulma ve zehirlenmeler yaşıyor. Bunların bir kısmı ne yazık ki ölümle sonuçlanmaktadır." uyarısını dile getirdi.

Karacan'a göre aileler bebeklerinin güvenliği için yürüteçten uzak durmalı. Bebek yürüteçleri yerine, yürütece benzeyen ama tekerlekleri olmayan, oturağı dönebilen, eğilebilen, yukarı aşağı hareket edebilen araçlar kullanmalı. Bebeklerin oturup, kalkıp, emekleyip yürüyebileceği emniyetli oyun alanları da uygun bir seçilmeli..

mavi derinlik
Sat 24 September 2011, 11:58 pm GMT +0200
      Bilinçli kullanım gerekli bir çok eşyada.. Herksin kullanması kesinlikle faydalılığı konusunda delil olamaz.. Araştırmak doğru bilgiyi bulmak gerek.. Allah Razı Olsun gerekli bir paylaşım...

sumeyye
Sun 25 September 2011, 01:16 am GMT +0200
Esselamu aleykum ; buna benzer bir haber daha okumuştum..Bebek sağlığı ve bakımı hassas bir konu.Dikkat edilmesi gereken bir durum yürüteçleri sürekli kullanmak elbette iyi değil..Rabbim razı olsun kardeşim.

Eslemnur
Sun 25 September 2011, 08:35 am GMT +0200
Aleykum selam.. Son zamanlarda sıkca duyar oldum yuruteclerın bebek uzerındekı zararlarını..  Yegenıme bızde almıstık ama ona sıkıcı geldı kullanmak nasıp olmadı.. ıyıkıde olmamıs..

MELİKE 7D
Tue 5 May 2015, 05:28 pm GMT +0200
bu paylaşım için çok teşekkur ederimm

HALACAHAN
Sat 12 November 2016, 11:48 pm GMT +0200
Bunu bilmiyordum ..Bende çocukların yürümesini kolaylaştıran bir alet diye bilirdim ..Yanlış bildiğimi vesilenizle.düzelttik ..Allah razi olsun ..